Najde se někdo, koho Petr Kaštan v Ulici nenaštve?

Najde se někdo, koho Petr Kaštan v Ulici nenaštve?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Petra Kaštana je někdy k smíchu, jindy k pláči a občas byste ji nejraději praštili. Rozhodně vás však nenechá chladnými. Kdo si jako první získal Petrovo srdce? Proč skončil na ulici? A čím přivádí ostatní k šílenství?

První obětí se stala Anička Lišková

Když se Petr Kaštan poprvé objevil v Ulici, působil jako sympatický a milý pán, který si vcelku rychle získal přízeň Aničky Liškové, jež byla sama po rozchodu s Bedřichem. Jenže čím víc si byl Kaštan jistý svou pozicí, tím víc stupňoval své požadavky. Začalo mu vadit, že se Anička stýká s Bedřichem a adoptivním synem Františkem, a cítil se odstrčený.

Navíc se u něj postupně projevovala hypochondrie a posedlost zdravým životním stylem. Neustále si stěžoval na bolesti, dokonce předstíral infarkt, aby ho Anička litovala a starala se o něj, a na ledničku nechal vyvěsit jídelníček, podle kterého se musela jeho partnerka řídit.

Ač je Anička hodně trpělivá a chápavá, s Kaštanem ztrácela nervy.

Poté, co se poprvé rozešli, ji Petr slíbil, že se polepší, leč nestalo se tak a na pomoc s neodbytným hypochondrem museli přispěchat Bedřich s Milošem Knoblochem a v noci vynesli Kaštana na ulici a nechali ho spát na lavičce. Přestože se ještě snažil vrátit, brzy i on pochopil, že již není vítán.

Marie Vránová se nedala

Další, kdo mu padl do oka, byla Marie Vránová, jenže ani u ní neměl štěstí. Marně se Marii snažil dostat na badmintonový kurt, zval se k ní na návštěvy a Marie si s ním hezkou chvíli hrála a bavila se. Když však Kaštan zjistil, že je Marie lesbička, raději zařadil zpátečku. Spolčil se pak s Vlastimilem Peškem, jenž také nemohl skousnout sestřinu orientaci, a snažili se společně vymyslet, jak by vrátili Marii rozum, což samozřejmě skončilo fiaskem.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Těžký život hypochondra

Jenže Petr Kaštan se jen tak nevzdává, a proto si vyhlédl další ženu, kterou se snažil okouzlit, a to Zdenku Procházkovou. Jelikož byla Zdenka v Ulici nová, neměla ještě zkušenosti a nevěděla, co je Kaštan zač. V tomto případě to ale byl Kaštan, kdo pokus o vztah ukončil, neboť zjistil, že Zdenka trpí Alzheimerovou chorobou. Ve své přecitlivělosti a přehnaném strachu o sebe sama dostal nápadník strach z „nakažení“ a ze soužití s vážně nemocným člověkem. (nova.cz)

Po sérii nezdarů u něžného pohlaví si Petr Kaštan otevřel prodejnu Barvy Petr Kaštan a stáhnul se do role pozorovatele života v Ulici. Přehled začíná mít větší než Vilma Nyklová a naskytne-li se příležitost ke kousavé poznámce, s radostí ji využije. Stejně tak neváhá dávat nevyžádané rady a miluje smlouvání o peníze.

Neunikli mu ani Peškovi

Poté, co se dozvěděl, že Amálie a Vlastimil vlastní dvě chaty a jednu z nich se chystají prodat, se okamžitě nabídl jako kupce, nejprve chaty na Harasově, pak i chaty na Berounce. Po dohadování se o ceně se domluvil s Vlastimilem a přivlastnil si jeho chatu.

Tím však Petrovi požadavky zdaleka neskončili a Vlastimil Pešek se zajisté ještě několikrát rozčílí. Holt vyjít s věčně nespokojeným Kaštanem je nadlidský úkol.

Zdroj: