Perníkový táta: Seriálová komediální bomba plná lidskosti i absurdity, která vám změní pohled na svět

Perníkový táta: Seriálová komediální bomba plná lidskosti i absurdity, která vám změní pohled na svět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestliže se v této předjarní době cítíte omezovaní a nespokojení, zlepšete si náladu seriálem Perníkový táta na Netflixu. Toto mimořádné dílko, které vznikalo v létech 2008-2013 vás přesvědčí o tom, že na světě mohou být i horší věci než nechodit do baru, hlídat doma děti a cestovat prstem po mapě.

Zábava na mnoho večerů

Přesvědčí vás o tom životní trampoty středoškolského profesora chemie, který místo radostného vyhlížení potomka, kterého si v padesáti letech dopřál, bude řešit situaci, která mu obrátila život naruby. Lékařské vyšetření bylo stručné a jasné: rakovina plic, neoperovatelná a téměř neléčitelná.

Po zjištění této situace se profesor musí připravit na velké finanční výdaje na zabezpečení své rodiny, své těhotné ženy a postiženého syna. Práce učitele není moc výnosná a ani brigáda v myčce aut neřeší jeho potřebu financí.

Nápad přijde náhodou, když se profesor vnutí do auta švagrovi, který dělá na protidrogovém a jako divák se zúčastní akce na místní varnu drog. Kdo by mohl lépe uvařit drogu než chemik.

Hodnocení seriálu je veskrze pozitivní

Pokud jste se seriálu až do dneška vyhýbali, protože toto téma spojené většinou s bandou asociálů s nabitými zbraněmi vás odpuzuje, tak věřte, že hodnocení 92 %, které má seriál na ČSFD, si opravdu zaslouží.

Naprosto fenomenální herecký výkon Bryana Cranstona

Seriál kromě skvělých hereckých výkonů, režie, kamery i hudby, nabízí hlavně velice čistou a intenzivní formu zábavy. Bryan Cranston (65 let) si za hlavní roli odnášel několik sezón řadu prestižních ocenění za geniální zpracování postavy zoufalého muže. Ten se před očima diváka mění z nudného profesora, na jehož hodinách studenti usínají, na člověka rozhodnutého využít každou minutu ze svého vyměřeného času pro vylepšení situace svých blízkých, které bude muset nedobrovolně opustit.

Je k neuvěření, jak se scenáristům a režisérům podařilo z tak smutného životního příběhu udělat komediální bombu.

Ohromující. To je ten výraz, kterým lze genialitu tohoto uměleckého díla popsat.