Perličky z komediální série filmů Policejní akademie

Perličky z komediální série filmů Policejní akademie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do policejní akademie je přijat každý, kdo o to požádá. Policejní instruktoři se snaží zuby nehty nesourodou chásku co nejdříve ze školy vyhodit, aby se náhodou někomu z nich nepodařilo stát se skutečným poldou. Znáte tyto perličky z komedie o kadetech policejní školy?

V Německu filmová senzace

První díl filmové série Policejní akademie se stal nejúspěšnějším snímkem promítaným roku 1984 v Německu. K natočení jedničky přitom filmařům stačilo pouze 40 dnů!

Příliš vysoká stěna

Při výcviku musí noví kadeti překonat umělou stěnu. Ta byla ale tak vysoká, že první člověk, který přes ni přeskakoval, si zlomil nohu. Aby se to nestalo i při natáčení, filmaři ji museli podstatně snížit.

Hightower

Určitě jste si všimli vzrostlého chlapíka, kterému ve filmu všichni říkají Hightower. Jeho přezdívka je přímou parafrází na jeho výšku. V překladu zní jeho jméno "vysoká věž".

Sprosté slovo v azbuce

Ve dvojce si můžete všimnout jedné scény, kdy Mahoney řádí přestrojen za gangstera. Na telefonní budce, která je poblíž, je velké sprosté slovo napsané v ruštině.

Byl vystrašený k smrti!

Během natáčení třetího dílu byl Bubba Smith nucen točit scénu, kdy stojí ve vodě a drží člun. Protože má ale panický strach ze žraloků, tato scéna mu dělala obrovský problém a dle svých slov byl při nátáčení vystrašen k smrti!

Dobrá terapie

Ve čtyřce, která nese název Občanská patrola, se objevila i Sharon Stone. Sama o účinkování ve filmu řekla, že v té době se nacházela v životním období, kdy se jí rozpadlo manželství. V nepříjemné situaci se tak rozhodla, že nejlepší terapií bude trávit nějaký čas s bandou komediantů.

Filmy Policejní akademie se natáčely v letech 1984 až 1987. Který díl je váš nejoblíbenější?