Čím dál méně erotiky od Penny v Teorii velkého třesku

Čím dál méně erotiky od Penny v Teorii velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Penny, kterou ztvárnila Kaley Cuoco, je nepochybně jednou z hlavních příčin fenomenálního úspěchu Teorie velkého třesku. S tím, jak seriál přidával další a další díly, byla ale postava stále méně vyzývavější. Proč?

Při pohledu na herečku Kaley Cuoco, resp. její postavu, není těžké pochopit, proč k ní Leonard zahořel prakticky okamžitou nákloností. Její sex-appeal vytvářel dokonalý kontrast k poněkud podivínským „nerdům“, se kterými sdílela patro v jednom domě. Určitá vyzývavost a zdůrazňování jejího vzhledu byla kořením mnoha epizod. Postupem času jich ale bylo čím dál méně.

Penny se vyvíjí

Hlavním důvodem, proč je Penny v pozdějších dílech přece jen méně „sexualizovaná“ než na začátku seriálu je přirozený vývoj její postavy. Je třeba si uvědomit, že seriál se natáčel dlouhých dvanáct let a takový čas spolu strávili i seriálové postavy. Jestliže bylo Penny v prvním dílu 21 let, v tom posledním to byla mnohem zkušenější a životem protřelejší třicátnice. S tím nevyhnutelně souvisí i jistý posun v názorech a stylu oblékání. To je koneckonců naprosto přirozené i v reálném životě.

Je celkem přirozené, že coby mladá dívka zvolí upnuté šortky a vysoké podpatky.

Jako třicátnice se ale rozhodne spíše pro košili s dlouhým rukávem a mokasíny. Je také zřejmé, že stejně jako Penny otevřela obzory svým geniálním sousedům, i ona se od nich leccos přiučila a začala svůj život chápat jinak a více o něm přemýšlela. Stejně jako Penny se navíc vyvíjí i Kaley Cuoco.

I Kaley Cuoco je jiná

Teorie velkého třesku je seriál, který udělal z Kaley Cuoco hvězdu. Od té doby se ale objevila i v dalších úspěšných seriálech, byť u nás tak známé nejsou (např. The Flight Attendant nebo Harley Quinn). To nepochybně znamená, že v pozdějších sériích již mohla sama Cuoco více využívat svého statusu hvězdy a nenechat se oblékat do vyzývavých sexy oblečků jen proto, že to po ní scénáristé chtěli. I ona prošla vývojem a svoji roli chápala jinak.

Sama Cuoco řekla, že v 24 letech se chtěla ukazovat v sexy oblečení, teď by jí už ale do žádného kočičího kostýmu nikdo v žádném případě nedostal. To však neznamená, že Kaley (nebo Penny) nemá stále sex-appeal, to jistě ano, jen je o dost vyzrálejší.

Roli hrají i požadavky doby

Dvanáct let, po které se seriál natáčel, je dlouhá doba. A stalo se toho za ta léta hodně. Společnost (především ta americká, ale nejen ona) se postupně stávala o dost citlivější na věci jako je přehnaná sexualizace ženských postav či využívání stereotypů (na nich byl koneckonců v prvních sériích postaven humor seriálu).

Scénáristé museli i z tohoto důvodu trochu „ubrat“ a s ženskými postavami, především pak s Penny, zacházet trochu jinak.

Zdroj: www.digitalspy.com