Penelope Cruz v novém španělském filmu Paralelní matky od Petra Almodóvara

Penelope Cruz v novém španělském filmu Paralelní matky od Petra Almodóvara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
28. října nechte své děti a partnera doma a udělejte si s kamarádkami dámskou jízdu zakončenou návštěvou kina, kde na váš čeká příběh plný smutku, ale i lásky a emocí.

O filmu

Příběh diváky zavede do nemocničního pokoje v porodnici, kde se potkávají dvě budoucí matky. A víc odlišné ženy se ani potkat nemohly. Přece jen ale mají něco společné. Obě byly těhotenstvím zaskočené a ani jedna nemá partnera.

Penelope Cruz jako Janis je ženou ve středním věku, která už má za sebou nejednu obtížnou životní situaci. Přestože dítě neplánovala, je plná očekávání a na dítě se velice těší.

O radosti se nedá mluvit v případě druhé ženy Any v podání Mileny Smit, která je prakticky ještě dítě a nadcházející mateřství ji děsí.

Ženy, které spolu tráví velice podstatný moment svého života se během čekání na porod sblíží, a to ještě netuší, že se jim v následujícím okamžiku zásadním způsobem změní život. V příběhu je ještě třetí žena, matka Any Tereza.

Film pohledem režiséra a scenáristy Pedra Almodóvara

Film Paralelní matky začíná tím, že Janis hledá prostředky k otevření masového hrobu s tělem svého pradědečka, zavražděného ve španělské občanské válce. Končí o tři roky později otevřením hrobu.

„Janis se snaží přenést na Anu své nadšení a radost. Obě otěhotněly náhodou a obě budou svobodné matky. Když jí Janis řekne, že nelituje, Ana přizná, že toho lituje velmi a o několik měsíců později jí vysvětlí, proč. Paralelní matky jsou o předcích a potomcích. Jsou o pravdě skrývající se v minulosti a nejintimnější pravdě jednotlivých postav. Film vypráví o mateřské vášni prostřednictvím tří velmi odlišných matek: Janis, Teresy a Any, která je sobecká, bez jakéhokoli mateřského instinktu.“

Podle režiséra je Janis nejtěžší postava, kterou Penélope Cruz dosud ve své kariéře hrála a jde také o postavu plnou bolesti a smutku s nepříliš lichotivou minulostí. A dodal:

Výsledek je skvělý a ohromující. Penélope té roli dala všechno. Na druhou stranu se mladá Milena Smit (Ana) pro mě stává velkým objevem filmu. Čistota a nevinnost její Any zdůrazňují temné stránky Janis.

Obě hlavní postavy matek skvěle doplňují Aitana Sánchez Gijón (Teresa) a Izrael Elejalde (Arturo). Nakonec se všichni stávají součástí rozmanité, velmi překvapivé, ale také skutečné rodiny.

Zdroj:

  • Tiskový materiál Bioscop