Oblíbená herečka Penélope Cruz a co jste o ní nevěděli

Oblíbená herečka Penélope Cruz a co jste o ní nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Penélope Cruz je ve světě showbusinessu opravdu známé jméno. Kdo by taky tuto herečku neznal? Je krásná, je talentovaná a natočila velkou spoustu filmů, účinkovala i v seriálech. Co jste o ní ale nevěděli?

Balet jí dal kuráž

Než se začala věnovat herectví, Penélope Cruz studovala devět let balet a nadále si nese zranění v podobě zkroucených prstů, které jí tanec způsobil. Avšak se také vyjádřila, že soustředění a sebeovládání potřebné k tanci jí pomohly stát se herečkou. Tanec a taneční umění jsou vlastně typické začátky mnohých filmových hvězd, jelikož tanec má velmi blízko k pohybovému umění na jevišti nebo na plátně.

Trpké začátky

Svou kariéru v anglojazyčném filmu začala až v roce 1998 a zakusila obtíže při porozumění režisérových pokynů v angličtině. Avšak již když jí bylo 15 let, Penélope Cruz porazila 300 dalších dívek v soutěži talentových agentur a rozhodla se pro povolání herečky. Po tomto časném úspěchu získala několik rolí jako tanečnice pro hudební klipy.

Až na vrchol

Cruz natočila šest filmů se španělským režisérem Pedrem Almodóvarem, pro něhož se stala celoživotní múzou. Také získala roli po boku Johnnyho Deppa v Pirátech z Karibiku: Na vlnách podivna. Její herecký úspěch vygradoval Oscarem, jehož získala za roli šílené umělkyně ve filmu Vicky Christina Barcelona od Woodyho Allena, čímž se stala první španělskou herečkou, která kdy získala Oscara.

Zdroj: Denis Makarenko / Shutterstock

Mimo záběry kamer

Chodila s Tomem Cruisem a Matthewem Mcconaugheym, než se v roce 2010 provdala za Javiera Bardema. Toho Javiera, který hrál její životní lásku ve filmu Vicky Cristina Barcelona, za niž získala Penélope Oscara. Mají spolu syna jménem Leo a dceru Lunu. Zajímavým faktem zůstává, že prvním španělským hercem, který vyhrál Cenu BAFTA (pro nejlepšího herce ve vedlejší roli), je opět její manžel Javier Bardem. Je to přímo neskutečný příběh hodný filmového zpracování!

Nezištná pomoc

Jako světoznámá herečka Penélope Cruz vedle mnoha svých úspěchů také velmi pomáhala charitě a věnovala se filantropii. Kromě jiného se dobrovolně účastnila krizí v Ugandě a Indii, kde asistovala Matce Tereze na klinice zabývající se léčbou lepry.

Zdroj: