Pavla Tomicová ze seriálů Zoo a Slunečná: Jak vypadá její rodinný život a proč se trápí kvůli nadbytečným kilům?

Pavla Tomicová ze seriálů Zoo a Slunečná: Jak vypadá její rodinný život a proč se trápí kvůli nadbytečným kilům?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavlu Tomicovou znají snad všichni, ať už jako drsnou matku z Rafťáků, seriálovou dobračku nebo úspěšnou divadelní herečku. Rolí za sebou má už plno, a to jak divadelních, tak filmových. V mládí ji ale ani nenapadlo, že by se mohla stát herečkou. Jak tedy začínala a jak její život vypadá dnes?

Pedagogika a potom loutkářství

Pavla po maturitě na střední pedagogické škole rok učila, takže si v mládí představovala, že bude spíše učitelkou. Poté se ale dostala na katedru loutkářství na pražské DAMU. Díky tomu si herectví zamilovala a začalo se jí v něm opravdu dařit. Byla dokonce nominovaná na cenu Thálie a za roli Maryši získala Cenu Alfréda Radoka. Nyní hraje hlavně v Městských divadlech pražských, Klicperově divadle Hradec Králové a Komorním divadle Kalich.

Před kamerou se jí začalo dařit až později a průlomem její kariéry se stala role psycholožky ve snímku Nuda v Brně (2003). Hrála také v seriálech Bazén, Gympl s (r)učením omezeným, Krejzovi a nově i v seriálu Zoo. Jejími nejznámějšími filmy se staly Snowboarďáci, Rafťáci, Vlastníci, Deníček moderního fotra nebo nový snímek Srdce na dlani.

S manželem byli nejdřív jako bratr a sestra

Pavliným manželem je herec Ondřej Malý, se kterým se poprvé setkala na divadelních prknech, když spolu hráli ve hře Její pastorkyňa. V angažmá Klicperova divadla v Hradci Králové spolu poté byli už od sezóny 1997/1998.

Nejdříve měli hezký přátelský vztah a chvíli jim trvalo, než se více seznámili.

„Říkali nám, že jsme jako bratr a sestra, že jsme velcí přátelé. Ondrášek mi ještě pomáhal s nějakou mojí minulostí, byl to velký kamarád, než se to přesunulo do partnerského vztahu. To bylo hrozně hezké,“ prozradila herečka pro pardubický rozhlas.

Společných rolí už odehráli tolik, že by to ani nedokázali spočítat. Jednou z prvních pro ně ale byla Maryša, která Pavle vynesla právě Cenu Alfréda Radoka.

„My jsme spolu hráli, on Vávru a já Maryšu. Já ho otrávila a pak jsme se vzali,“ popsala pobaveně herečka.

Nyní už mají dvě dospělé děti, těší se na roli prarodičů a jejich vztah vypadá pořád stejně harmonicky. Snad jim to tedy vydrží ještě hodně dlouho.

Nadbytečná kila jí znepříjemnila život

Pavla prozradila, že pandemie koronaviru pro ni ze začátku byla vítaným volnem. Předešlý rok prý denně točila, hrála v divadle, skoro nespala a menší pauza tedy byla opravdu na místě. Vedlo to ale také k tomu, že znovu přibrala, a to i přesto, že pár let před tím zhubla 25 kilo a zlepšila si svůj jídelníček. Nyní si proto dala závazek, že se dá zase znovu do kupy.

Se svým vzhledem je smířená a přijala se i se svými nedostatky. Nadbytečná kila jí ale výrazně znepříjemňují život a jejímu zdraví rozhodně neprospívají. Kvůli vyšší váze jí službu vypověděla také kolena. Bolesti se dlouho zbavovala a na nějakou dobu nemohla ani vyrazit na krátkou procházku. 

Zhubnout by ale chtěla také kvůli manželovi.

„My jsme jako takoví trochu Homolkovi – velká žena a malý muž,“ přiznala pobaveně pro Aha!

Herečka na sebe ale umí být i přísná a už v minulosti se jí podařilo nastolit si řád v pohybu i jídelníčku, takže se jí jistě bude dařit i v budoucnu.

 

Zdroje: