Pavel Pelc z Ulice byl podezřelý z brutálního napadení, teď zakládá rodinu

Pavel Pelc z Ulice byl podezřelý z brutálního napadení, teď zakládá rodinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na jaře 2017 přivítal oblíbený rodinný seriál Ulice několik nových postav, vedle Luboše Marečka, Bruna Taubra a Roberta Bláhy také mladého řezníka Pavla Pelce. Ten má velkou figuru a velké srdce, ale když na to přijde, dokáže pouštět i velkou hrůzu.

Nesmělý chlapík se srdcem ze zlata

Pavlíkův představitel Jan Řezníček (31) o něm říká, že je to jednoduchý a hodný kluk, který rozhodně nemá smysl pro intriky a pletichaření. Kličkování je mu cizí, stejně jako zelenina, a náročné situace řeší jednoduše. Zatímco Nyklové kolem něj hysterčí, jemu se daří zachovávat chladnou hlavu – alespoň ve většině případů.

Takovou postavu si díky její dobrácké povaze diváci nemohli nezamilovat, a tak není divu, že se Pavlík těší oblibě do dnešních dnů.

Pro Jana Řezníčka se jedná o vůbec první výraznější roli. Fanoušci seriálu Most! si určitě vzpomenou na jeho účinkování v epizodách 5 a 6.

Relativně nedávno si také zahrál v romantické komedii Casting na lásku (2020). V minulém roce přišla TV se speciálním filmem Ulice v karanténě, který měl povzbudit diváky během vzestupu koronaviru. Mohli jsme tak sledovat, jak pandemie ovlivnila Pavlíkův život i osudy dalších postav.

I mistr řezník se někdy utne

Pavlíkova mírná nátura byla vystavena nejedné těžké zkoušce a občas dostala i pořádně zabrat. Není to ještě tak dávno, co se s novomanželkou Vendulou těšili na prvního potomka. Už to, že se vůbec Pavlík s Vendulkou dali dohromady a pravá láska konečně zvítězila, dalo dost práce. Když už se zdálo, že jejich plánům na růžovou budoucnost nestojí nic v cestě, rozrušená Vendula náhle potratila.

Svůj podíl viny na tom měl nenávistný a nepřejícný Radek Mastný, bývalý starosta a jeden z největších padouchů Ulice. Pavlíkova pověstná trpělivost přetekla právě zásluhou Mastného. Jejich osudová hádka nemohla přijít v horší chvíli, protože téhož dne, kdy si to Pavlík s Mastňochem rozhodl vyřídit, bývalého starostu někdo brutálně napadl.

Vzhledem k okolnostem a motivu byl z trestného činu dlouhou dobu podezřelý právě Pavlík. Zdálo se, že jeho rodinu krušné chvíle hned tak neopustí.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Co tě nezabije…

Naštěstí i v Ulici fungují boží mlýny, a tak se brzy podařilo odhalit pravého viníka, totiž vypočítavou Áju. Ani Mastný neušel trestu za své činy. Napadení sice přežil, ale vyšel z něj o holi a s podlomeným zdravím.

Pavlík byl puštěn na svobodu a vybaven smetákem, aby mohl splatit dluh společnosti veřejně prospěšnou prací a úklidem chodníků.

Když zrovna nevyvádí nějakou opileckou neplechu s kamarádem Máriem nebo neporáží prasátka, užívá si tento sympatický řezník domácké pohody a těší se s Vendulkou na nový přírůstek do rodiny. Ačkoli se zdálo, že touží výhradně po synovi – a přivodil tak manželce spoustu starostí i vrásek – raduje se teď z dcerky, kterou nejspíš začne zasvěcovat do modelářství hned, jak vykoukne na svět. Přejme mu štěstí!

Zdroje informací: