Netradiční záliby Pavla Novotného z Ulice i probodnutý obličej

Netradiční záliby Pavla Novotného z Ulice i probodnutý obličej
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Novotný, známý hlavně pro svoji postavu Radka Mastného v Ulici, je i významným divadelním hercem. Jaké netradiční koníčky herec pěstuje? A kdy mu šlo na jevišti o život?

Hercem otci navzdory

Pavel Novotný se narodil v Brně a díky otci, který s ním navštěvoval divadla a naučil ho číst, si v raném věku vytvořil vztah k hereckému prostředí. Kvůli své brzké schopnosti čtení a recitace, dostával ve škole možnost ukazovat svůj talent. Studium na brněnské konzervatoři mu zakázal otec, ale po vystudování gymnázia se napoprvé dostal na Janáčkovu akademii múzických umění a jeho kariéra mohla začít.

Ve Východočeském divadle v Pardubicích dostal výrazné role například ve Třech mušketýřích, O myších a lidech nebo v Přeletu nad kukaččím hnízdem. Prosadil se i v muzikálech, v Divotvorném hrnci, v Donaha a v dalších. (csfd.cz

Hlavní záporná postava v Ulici

Jeho postava Radek Mastný se na televizních obrazovkách objevuje již nějaký ten pátek. Za tu dobu stihl dělat starostu, pracovat jako provozní v penzionu, a hlavně naštvat spoustu lidí, a to nejen seriálových postav, ale i diváků, kteří mu vyčítají, proč hraje takového „hajzla“.

Mastný opravdu vzbuzuje emoce, a i takové postavy jsou důležité.

Náhlá fyzická proměna vzbudila strach o jeho zdraví

Zřejmě nejen seriáloví diváci si museli povšimnout výrazné fyzické proměny, během které herec zhubnul 40 kilogramů, oholil se a nechal ostříhat na krátko. Změnu zdůvodnil slovy:

„Souvisí to s tím, že jsem začal mít problémy s koleny a ve snaze je odlehčit jsem ze 127 kilo zhubl na 87 kilo.“ (blesk.cz) Při hubnutí mu zajisté pomohl i jeho koníček, kondiční kulturistika.

„Prostě chodím vobčas do posilovny, takhle, jo, řečeno správně. No a nemůžu říct, že bych teda bez toho nemohl bejt, vždycky se přemlouvám, celejch těch 30 roků se přemlouvám, abych tam znovu šel.“ (rozhlas.cz)

Svoboda u keramické tvorby

Kromě posilování má herec i další netradiční záliby jako jsou keramika, malování nebo řezbářství. Z těchto uměleckých oborů se nejraději věnuje keramice.

„Já hrozně rád dělám cokoliv, co se týká výtvarna, hrozně rád, mě to hrozně baví. Ne, že bych v něčem byl nějakým způsobem vzdělán nebo že bych byl práv to dělat, to nejsem. Ale hrozně mě to baví a té keramice se věnuju opravdu celé ty roky, co jsem v Pardubicích. Je to taky mimochodem vynikající terapie, ta keramika, že se člověk odreaguje a hlavně, co si uděláte, nikdo vám do toho nekecá. Žádnej režisér za váma nestojí.“ (rozhlas.cz)

Othello se mu málem stal osudným

Práce na jevišti není jen náročná, ale často i nebezpečná. Své o tom ví i Pavel Novotný, který se vážně zranil během představení hry Othello. Při posledním monologu se Othello bodne dýkou do břicha, padne na kolena a zemře. Tedy v ideálním případě. Novotný doplatil na nevyzpytatelné zákony fyziky a při závěrečném umírání dopadl obličejem na hrot dýky, která zůstala stát na rukojeti. Naštěstí jsou divadelní dýky tupé a herec skončil „pouze“ se dvěma stehy.

Co si ovšem mysleli doktoři, když se v nemocnici objevil probodnutý mouřením (Novotný byl načerněný jako Othello), zůstává záhadou.

Zdroje: