Patrik Děrgel z Ordinace v růžové zahradě. Jak vypadala jeho cesta vzhůru?

Patrik Děrgel z Ordinace v růžové zahradě. Jak vypadala jeho cesta vzhůru?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patrika Děrgela můžete znát ze seriálů, pohádek, ale především divadelních her, protože právě v divadlech se pohybuje poměrně často. Na nich totiž i začínal. Nyní je z něj však známý a hojně obsazovaný herec, kterého jen tak někdo nenahradí. Jak vypadala jeho cesta ke slávě?

Divadelní začátky 

Patrik vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a pokračoval ve studiu na pražské DAMU. Už během studia vystupoval v několika divadlech. Těmi prvními, ve kterých svůj herecký talent předvedl, byly Divadlo Petra Bezruče v Ostravě a divadlo v Českém Těšíně. Během studií v Praze se stal členem angažmá Švandova divadla na Smíchově, kde si zahrál například v inscenacích Crash u potoka, Eskalátor, Frankenstein nebo Gottland. Později se stal členem činoherního souboru Národního divadla, od minulého roku zde však už jen hostuje.

Stále se ale divadlu ve velké míře věnuje, takže na něj snadno narazíte právě v Národním divadle, Švandově divadle, ale také ve Studiu DVA nebo Hudebním divadle Karlín.

Zajímavé role

Postupně začaly přicházet také jeho první filmové role, mezi kterými byla například pohádka Škola princů, Korunní princ, hudební film DonT Stop, komedie Martin a Venuše, dramatická a sportovní Smečka nebo drama Hořící keř. Poslední roli si zahrál v letošní štědrovečerní pohádce Jak si nevzít princeznu s Markem Adamczykem a Annou Fialovou.

Hodně se mu daří také v televizních seriálech. Objevuje se například v Ulici, Ordinaci v růžové zahradě nebo Modrém kódu. Zahrál si také v komediálním seriálu z hokejového prostředí Lajna, který se těší velkému diváckému úspěchu.

Jak žije dnes?

Letos Patrik oslaví své 33. narozeniny, takže se ještě stále řadí mezi mladší herce, ale jak můžete vidět, má za sebou už řadu přínosných zkušeností jak z divadla, tak filmu.

Daří se mu ale také v soukromém životě. Teprve před půl rokem se mu narodila dcerka. S manželkou Markétou Děrgelovou, se kterou společně hrají v Ordinaci, se tak už podruhé stali rodiči. Své soukromí si však bedlivě střeží, takže se fanouškům se svým osobním životěm příliš nesvěřují. Hlavní ale je, že jsou ve své stále se rozrůstající rodince šťastní.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz