Hvězda Dallasu a sitcomu Krok za Krokem Patrick Duffy: 72 let a opět zamilovaný

Hvězda Dallasu a sitcomu Krok za Krokem Patrick Duffy: 72 let a opět zamilovaný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z nejvytíženějších herců 80. a 90. let Patrick Duffy se proslavil hlavně rolí Bobbyho v seriálu Dallas a také jako Frank z Krok za krokem. Co dělá tento sympatický herec dnes a jak se vyrovnal se smrtí milované manželky?

Patrick Duffy se narodil v roce 1949 v USA. Už v dětství byl prý bavič, a tak není divu, že se z něj stal herec. Když se za studiem přestěhoval do Washingotnu, kde studoval střední školu a posléze i vysokou, byl členem několika hereckých klubů a herectvím zkrátka žil. Vystudoval drama, složil nejen herecké, ale dokonce i pěvecké zkoušky.

Za svůj průlom je vděčný své sestře

Duffy se rozhodl, že si splní sen a stane se televizním hercem. Poté, co se objevil v několika reklamách, dostal roli Marka Harrise ve filmu Muž z Atlantidy. Mark Harris je postava, která je zvláštně spjatá s vodou, pod vodou dokáže vydržet 12 minut a neustále se musí vracet k moři. Sám Duffy neuměl ale ani pořádně plavat. Vše ho naučila až jeho sestra v dospělosti, za což je jí náležitě vděčný.

Bobby z Dallasu a Frank Lambert ze Step by Step

Dokonce ti, kteří tento seriál nikdy neviděli, alespoň ví, že něco takového existuje. Dallas byl v 80. a 90. letech známý po celém světě a role Bobbyho byla pro Patricka Duffyho skutečně průlomová. Dostal se do povědomí lidí, vydělal hodně peněz a po ukončení seriálu se začal věnovat vlastnímu projektu, kterým byl komediální seriál o rodině Lambertových Krok za krokem, který se svými kolegy také režíroval. Ani po konci natáčení v roce 1997 neměl o práci nouzi.

Objevil se v mnoha filmech a seriálech, věnoval se také dabingu animovaných filmů a seriálů.

Kvůli své lásce konvertoval k budhismu

Roku 1974 se Duffy oženil se svou láskou Carlyn Rosser, kvůli které přijal i novou víru a díky čemuž mohli svou lásku také naplnit. Carlyn Rosser byla baletka a poznali se díky práci v divadle. Po celou dobu jejich manželství se jim vyhýbaly skandály a i přesto, že byl Duffy ve své době jedním z nejznámějších herců, na jejich milostném životě se to nikdy neprojevilo. Vychovali spolu 2 děti a jejich cesty se rozdělily až v roce 2017, kdy Carlyn podlehla rakovině.

Během pandemie se znova zamiloval

Chvíli trvalo, než se Duffy přenesl přes smrt své manželky, v roce 2020 ale přiznal, že se dal dohromady se svou kolegyní Lindou Purlovou, se kterou aktuálně žije. Teď už se věnuje jen své nové přítelkyni, potomkům a vnoučatům, která mu jeho děti daly.

 

Zdroje: