Páteční Prostřeno: Zase dezert ze sušenek, Kamil opět nezklamal a dnes se přidal i Martin

Páteční Prostřeno: Zase dezert ze sušenek, Kamil opět nezklamal a dnes se přidal i Martin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Nikola normálně obleče, tak je z ní i šikovná holka. Na stůl sice nepřinesla žádné gurmánské překvapení, ale na sedmnáct let to nebylo vůbec špatné. Diskuse k její osobě nebyla povolená, protože není plnoletá.

Nikola studuje na střední škole a v létě dělá brigádnici v hospodě. Žije ve vesnice Hrušky, a protože je její otec starostou, často dostává dárky, které jsou z hrušek nebo ve tvaru hrušek. Symbolicky také Nikola podávala jako přípitek hruškovici.

Pánům se dnes hostitelka moc nezavděčila, Kamil pokračoval už v zajetém rituálu, kdy mu nic nebylo po chuti. Něco ochutnal, ale buď kritizoval, nebo jídlo označil za normální a obyčejné. A Martin se asi na poslední chvíli rozhodl, že bude kritičtější. Sice tvrdil, že sní všechno, ale v páteční epizodě měl ke všemu výhrady.

Denisa už ani ničím překvapit nemohla, Nikolu ale nejspíš nepovažovala za velkou hrozbu, takže byla umírněná.

Avochlebíček s avokádovou pomazánkou a granátovým jablíčkem zdobeným domácím křepelčím vajíčkem dobře vypadal. S chutí už to bylo horší. Už tradičně ženám chutná více než mužům. Je však záhadou, proč znovu a znovu soutěžící avokádovou pomazánku připravují, když je téměř jisté, že někomu u stolu nebude chutnat. Jako by nebylo na výběr z jiných pomazánek.

předkrm u Nikoly, zdroj: FTV Prima

Podobné je to s krémovou dýňovou polévkou. Také moc zastánců nemá. A ani dnes moc úspěch neměla. Nikola ji udělala s kokosovým mlékem a zázvorem, ale podle hostů nebyla ochucená, zázvor cítit nebyl a byla moc hustá. Kamil jen ochutnal a když zjistil, že je sladká, zase nic nejedl.

Jako hlavní chod byly „švédské“ masové kuličky se smetanovou omáčkou a pečeným bramborem. Nikola tvrdila, že je udělala proto, že jde o jídlo, které má ráda, ale asi ho nepřipravuje ona, protože musela volat babičce, zda si má na tvarování kuliček namočit ruce do vody či do oleje. Tím tak trochu prozradila, že je asi nedělala tak často. Kuličky se opět zdály všem nedochucené, jako všechno ostatní. Brambory byly tvrdé. Smetanová omáčka moc obyčejná.

Kupodivu se hostům zavděčila taštičkami z listového těsta, které naplnila hruškou se skořicí. Dezert byl pečený cheesecake s malinami. Rozdíl mezi tím včerejším a dnešním byl v tom, že se sušenky chvíli pekly. Pro Martina, který dnes pomluvil všechno, byl dezert málo sladký. Ostatní moc nekritizovali a Denisa dokonce pochválila rozvar z malin, který svou kyselou chutí pěkně kontrastoval se sladkým a jemným krémem.

finále, zdroj: FTV Prima

O cenu se podělil Martin a Denisa, protože Nikola si vyvařila pouze 27 bodů, a to na vítězství nestačilo.

Denisa tak byla odměněna za to, že všechno tajně kritizovala a u stolu se ve společnosti ostatních tvářila jako neviňátko. Mohla se vůbec z vítězství radovat? Seděla tam rozklepaná a mlčela. Asi byla sama překvapená, jak ji to pěkně vyšlo a dala tak hezký návod ostatním.

Zdroje článku: