Páteční Prostřeno u Pepy z Kočova a výhled na další týden, opět v podobě zatěžkávací zkoušky pro diváky

Páteční Prostřeno u Pepy z Kočova a výhled na další týden, opět v podobě zatěžkávací zkoušky pro diváky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pepa bydlí v hezkém domě s udržovanou zahradou a jako jediný muž z tohoto týdne má manželku. Ta ho přihlásila do soutěže, protože zlobil. Domácí kuchyně je pod nadvládou manželky, ale občas ho do kuchyně pustí. Pepa využil příležitost a zapil narození vnoučete.

Pepa (45) rovněž zvolil jako předkrm tatarák z hovězího masa. Už věděl, že jeden z hostů syrové maso nemá rád, a tak mu udělala tatarák ze syrečků. Moc se Alešovi nezavděčil. Ostatním tatarák chutnal a topinek na sádle bylo nakonec málo. Po slivovičce vytrávilo.

Pepa má rád vývar z vepřového masa, a tak ho udělal. Nudle byly domácí. Jakubovi nechutnalo, možná se rozhodl pro strategii, kterou od úterý praktikuje Aleš. Libor polévku chválil. Škoda, že se zapomněl umýt, když šel z práce. Kdyby neměl špinavý obličej, vypadal by vcelku lidsky.

Pepův hlavní chod, zdroj: FTV Prima

Po dalším panáčku slivovice přišel na řadu hlavní chod. Kýta z laně na červeném víně a rozmarýnu se podávala s rýží. Pánové byli na zvěřinu zvědaví a chutnala jim. Až na Aleše, který měl tvrdé nudle v polévce i tvrdé a suché maso. Omáčka mu přišla divná.

Aleše nebavila ani zábava, kdy pánové nakládali sýr od místního farmáře. Ten mohli jíst a také si ho vzít domů.

Dezert byl opět ze sušenek. Navíc neztuhl, takže hostitel podával ten, který si udělal předem. Hostům se pochlubil i vlastním uzeným masem. To se sice ke sladkému moc nehodilo, ale i tak byli všichni na maso zvědaví.

Diváci zazlívali Jakubovi nízké hodnocení 6, kterým si chtěl zajistit výhru. Aleš hodnotil dokonce pouze čtyřmi body, ale to už nikoho nepřekvapilo. Libor střelil opět desítku a Karel devítku. 29 bodů Pepovi na výhru nestačilo. Peníze si vyvařil Jakub, který se neubránil slzám. Diváci chválili vaření Pepy a líbilo se jim, že byl z celé party tohoto týdne nejnormálnější. Jakub ale nebyl špatným hostitelem. Vyhrál by i v případě, že by se nesnížil k tomu, že se rozhodl dát Pepovi nesmyslně nízké hodnocení.

Prostřeno příští týden

V Jihočeském kraji se opět dočkáme netradičního soutěžícího. Ten hned v pondělí vyleká hostitelku. Ve středu potom představí své menu, nad kterým zůstává rozum stát. Tedy pokud vám jídlo jako rybina, žabinec nebo blaho před smrtí zní trochu prapodivně. Zajímavé bude samotné posezení v karavanu, kde se hostitel moc neobtěžoval s úklidem.

Ovšem ani u ostatních soutěžících to nebude zrovna jídlo, které je chloubou kuchaře (kuchařky). Připálená cibule do cibulačky nebo rozvařené knedlíky hosty moc nepotěší.

Změnilo Prostřeno svůj formát a soutěžící se teď budou předhánět, kdo nabídne větší „blivajs“? Má to být nový trend hodování v českých domácnostech?

Zdroje článku: