Páteční prostřeno s Valentinou: Vyhrála polévka z kostek a dušené maso s lopatou polévkového koření

Páteční prostřeno s Valentinou: Vyhrála polévka z kostek a dušené maso s lopatou polévkového koření
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Valentina budila rozruch už od pondělí, protože o slušném chování tato invalidní důchodkyně, která údajně žila dvacet let v Anglii (a neumí přečíst slovo crumble), moc neslyšela. Ráda se pochlubila zlatem, domem ve stylu „světského“ blahobytu, a ještě udělala reklamu pějícím příbuzným.

Do pořadu se přihlásila sama, protože je přesvědčená, že vaří dobře. Vybrala jídla, která má ráda a patří do cikánské kultury. Sama o sobě tvrdí, že je olašská cikánka, tudíž je toto označení správné, přestože oficiálně patří k olašským Romům, kterých je u nás asi 25 tisíc a komunita má svého krále. Tato komunita se považuje za nadřazenou vůči ostatním Romům. Velice dbají o svůj vzhled, nosí značkové oblečení, a protože byli původně kočovníky, mají slabost pro zlato, do kterého často investovali, a to jim zůstalo do dneška. Zlato považují za symbol bohatství a úspěchu. Celá komunita je velmi zajímavá, od domluvených sňatků až po vlastní soudní systém.

Valentina jako předkrm podávala zeleninový salát, který vzdáleně připomínal salát Caesar, o kterém ani nevěděla, kde vlastně vznikl. Hosté kromě Tomáše nevěděli, jak má takový salát chutnat. Ten má ve skutečnosti řadu variant, ale měl by být z římského salátu s krutony, vaječným žloutkem, parmezánem, citronovou šťávou, vinným octem, olivovým olejem, česnekem, worcestrovou omáčkou a černým pepřem.

Polévka byla slepičí se zeleninou. Nudle byly udělané předem a vývar dochucený 3 kostkami. Polévka byla podle pánů mastná a málo slaná.  

Jako hlavní chod se podávala cikánská pečeně. Maso Valentina dusila v hrnci a podlévala polévkovým kořením s vodou. Rýže měla být úžasná, ale byla v ní jen cibule a mrkev. Navíc ji hostitelka ani nepropláchla. Maso bylo dvou druhů, jedno mastné a jedno suché. Ale podle Valentiny bylo jídlo dokonalé.

hlavní chod u Valentiny, zdroj: FTV Prima

Dezert byl pečený a za koláč s borůvkami a tvarohem si určitě nějaký bod zasloužila. Hostitelka nezapomněla podotknout, jak jsou borůvky drahé.

Jako zábavu přivedla své příbuzné, aby zazpívali.

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak jsme psali a díky tomu, že Valentina hodnotila ostatní extrémně nízkým počtem bodů, tak vyhrála (25 bodů).

Diváci se ale do kritiky tentokrát pěkně opřeli, a přestože sledovanost dělají pořadu právě lidé jako je Valentina, hodnocení a výhry ve většině případů vůbec neodpovídají tomu, co soutěžící předvádí.

Příští týden je na řadě Zlínsko.  Ludmila z pondělí už jednou soutěžila a soutěžící mají pocit, že se jí moc nedařilo a bude chtít vyhrát za každou cenu. I další tři dny to bude v ženské režii a až v pátek se dostane na Jaroslava. Někomu dámy vyberou kurník a u někoho se budou podivovat nad dresy místo záclon. A „zlobrem“ týdne bude kritička Ludmila.

 

Zdroje článku:
  • iprma,
  • autorský článek