Páteční Prostřeno s Markem: Závist dnes vyhrála. Jediný Martin bodoval férově

Páteční Prostřeno s Markem: Závist dnes vyhrála. Jediný Martin bodoval férově
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Téměř ostudné bylo dnešní hodnocení soutěžících, kteří v uplynulých dnech nic nepředvedli. Dnes jim nebylo nic po chuti, protože si nemohli připustit, že by student dokázal uvařit lepší jídlo. Správně to nazval Martin, který na kameru řekl, že v tom dnes byla závist.

O to, že vyhrála upocená a neupravená Lenka, která celý týden předváděla, jaké nosí podprsenky, se vědělo už od pondělí ze sociálních sítí. Není to úplně v pořádku, pokud si Prima nedokáže ošetřit, aby se vítěz utajil až do pátečního dílu.

Marek sice nevyhrál, ale rozhodně si výhru zasloužil.

Lenka za to, co předvedla, by se měla stydět, za svou kritiku. Tak snad alespoň svému synovi z výhry koupí postel, aby ve dvanácti letech nemusel spát s matkou v jedné. Mohla by si i sehnat návod k horkovzdušné fritéze.

U Marka se podávala jako předkrm bruschetta, což je oblíbené jídlo v Itálii. Je to právě ideální pokrm pro teplé počasí, protože osvěží a neunaví. Marek pochopil, že jednoduché chutě mohou dopřát chuťovým pohárkům lepší zážitek než vymýšlet složitá jídla.

Hráškový krém byl skvělý, jen Lenka musela na všem něco najít. Krém byl podle ní hustý. Martin si naopak hustotu pochvaloval.

úkol týdne u Marka, zdroj: FTV Prima

Jako hlavní chod byly lasagne, hodně pobavila kritika, že vrstva cukety tam Lence a Zsoltovi vadila, protože změnila chuť jídla. Cuketa, která sama o sobě vlastně žádnou chuť nemá, asi těžko něco ochutí.

Stejné to bylo i s trhancem s hruškami. Gurmán Albert také nebyl spokojený. Tak je jasné, že jeho úrovně vaření hned tak někdo nedosáhne. Ani nevěděl, co vlastně do jídla, které vařil, dal a spálené lívance ani neměl podávat.

Marek si vyvařil pouhých 27 bodů, nejméně dostal od Alberta (5).

A co na to diváci?

Diváci Markovo vaření ocenili lépe než jeho hosté. Všichni mu přáli vyhrát alespoň cenu diváků.

Prostřeno příští týden

Příští týden to bude pánská jízda z Ústeckého kraje. V pondělí pozve Zdeněk hosty na samotu u lesa, kde má chatu. Nebude na vaření sám. Projde mu to? Úterní Karel představí vaření metodou sous vide. Ve středu bude chtít Láďa udělat dojem svíčkovou. Ve čtvrtek se bude v kuchyni otáčet další Karel a Petr v pátek panenku moc nezvládne. Tak kdo asi z této partičky bude mít nejlepší taktiku. Nevypadá to, že by to bylo o vaření.

 

Zdroje článku: