Otakar Brousek ml. z Ulice oslaví dnes své narozeniny

Otakar Brousek ml. z Ulice oslaví dnes své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si v Ulici na Otakara Brouska mladšího? Do seriálu nastoupil v roce 2010 a hrál blízkého přítele Simony Jiřího Kreuzera mladšího. Víte, že má herec 8. května narozeniny? Tento den mu bude 65 let.

Otakar Brousek ml. jako Jiří Kreuzer ml.

Jako nová postava vstoupil do Ulice Otakar Brousek ml. už na jaře roku 2010 a jeho kroky mířily ke kadeřnici Simoně. Divákům se mohlo zdát, že ti dva to dají dohromady. Odhalená osobnost Jiřího je ale brzy vyvedla z omylu.

Simona a Jiří jsou jen dobrými přáteli. Navíc je Jiří gay a svého nového partnera divákům i svým blízkým v Ulici představí rok a něco po jeho nastoupení do Ulice.

Ale i po tom, co diváci odložili stranou skutečnost, že je Jiří gay, něco jim na této postavě nesedělo. Jiří Kreuzer mladší je totiž až přehnaně velký slušňák. V Ulici je důkazem toho, že gentlemani ještě nevymřeli. Je to velmi vzdělaný člověk a živí ho chemie.

Otakar Brousek má spoustu zájmů a široký rozhled. Simoně pomáhá s hledáním správného partnera. On sám Simoně přivede partnera ukázat.

Nový partner Jiřího v Ulici rozvíří stojaté vody

Aby toho pro diváky nebylo málo, přivádí Jiří do seriálu novou postavu. Na podzim roku 2011 je to mezi Jiřím a Martinem Havránkem (herec Filip Blažek) natolik vážné, že je čas o svém vztahu říct těm nejbližším.

Jak Simona, tak i další lidé z okolí Jiřího byli dost překvapeni, že jeho novou známostí není žena, ale muž.

Ale komu jinému byste jako prvnímu chtěli prozradit svou sexuální orientaci než Simoně Pavlicové? Ačkoliv to Simonu zaskočilo, nečekanou situaci rychle rozdýchala a k Martinovi se chovala velmi vřele.

V souvislosti s Jiřím se v seriálu Ulice objevuje také jeho otec Jiří Kreuzer starší v podání herce Vladimíra Brabce. Je to svérázný muž, bývalý profesor dějin literatury, který má na své okolí až přehnané nároky.

Pavla Tomicová alias Simona, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Protože je vdovec a zdraví mu neslouží tak, jak by chtěl, rozhodne se najít si společnici, která by s ním trávila čas a trošku se o něj postarala. O toto místo se uchází Simona, a tak se vlastně poznává s jeho synem Jiřím Kreuzerem mladším.   

Téma sexuální orientace v Ulici není tabu

Právě herec Otakar Brousek ml. byl jeden z prvních, kdo do Ulice vnesl téma odlišné sexuální orientace. Avšak toto téma v Ulici není rozhodně tabu. Pamatujete, jak se Lída Farská nešťastně zamilovala do kadeřníka, který ji odmítl právě pro svou odlišnou sexuální orientaci?

Z novějších postav je to Blančina máma Marie, která šla s pravdou ven. V té době nezažívala úplně nejlehčí období, protože pro její sexuální orientaci neměl pochopení její nejbližší člověk, a to bratr Vlastimil Pešek.

Zdroje článku: