Osudové ženy Lumíra Nykla z Ulice

Osudové ženy Lumíra Nykla z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír Nykl nikdy nebyl a asi ani nikdy nebude prototypem svalnatého, neodolatelného a na první pohled nezapomenutelného může snů. Než potkal svou osudovou ženu, byl to bezpáteřní zástupce veřejného života, který jde přes mrtvoly a ne pro něj není odpověď. Nezáleželo mu na nikom jen na sobě a jeho politické kariéře. Zdá se, že tento zavalitý, dnes již bývalý starosta s vášní pro velké hordy dobrého jídla a všetečnou matkou Vilmou Nyklovou v zádech, nemá ženám co nabídnout, ale opak je pravdou.

Lumír neměl nikdy o krásky ve své blízkosti nouzi. Jeho kulatý, prostorově rozměrný vzhled ale rozhodně nebyl tím pravým lákadlem. Ženy různých věkových kategorií přitahoval hlavně svým veřejným vlivem, postavením a v neposlední řadě tučným kontem v bance. Navíc byl Lumír velký mamánek a rád se nechával obskakovat. Když tedy potencionální přítelkyně dobře vypadala, uměla Lumíra vychvalovat až do nebe a skamarádila se s Vilmou Nyklovou, měla z velké části vyhráno. Většina z nich ale také měla svůj jasný cíl. A horoucí láska k Lumírovi to zrovna nebyla. Jen jedna žena Lumíra skutečně milovala, i jemu srdce otevřela a zároveň mu ho zlomila. 

Čtěte také: Mára z Ulice má nůž na krku a řítí se do obřího průšvihu

Pavla Rambousková v podání Petry Hřebíčkové

Blonďatá, mladá, přitažlivá a sebevědomá učitelka angličtiny. Tato čertice neměla žádný problém omotat si Lumíra okolo prstu. Ten se do ní bezhlavě zamiloval, až zapomněl, že má doma Světlanu. Neviděl, neslyšel, nevnímal, co se kolem něj děje a jaké úmysly s ním Pavla má. Než prozřel a přišel na to, že mu Pavla ve všem lhala a chtěla ho finančně zruinovat, stačil opustit Světlanu a málem si tuto manipulativní zlatokopku vzal za ženu. 

Čtěte také: Emma z Ulice se rozhodla skončit s herectvím. Čemu se mladá herečka věnuje teď

Miládka Hladíková (herečka Marika Procházková)

Miladu Lumírovi seslalo samo nebe. Tedy spíš mu ho seslala jeho matka a Urbanka, její teta. Těmto dvěma kuplířkám se k sobě tyto dvě hrdličky náramně hodily. Lumír měl doma kompletní servis, Miládka ho zahrnovala bezmeznou láskou a pečovala o něj jako o miminko. To bylo totiž jejím největším snem a přáním a pro založení vlastní rodiny by udělala cokoliv. Když si Lumíra podmanila a vytvarovala dle svého, vystrčila drápky a on musel fungovat tak, jak ona si přála. Časem se toto počítání Lumírovi zajedlo a chtěl se vyvléknout jak ze svatby, tak z role budoucího otce Miladina dítěte. S odkopnutím se Milada horko těžko smiřovala, dělala Lumírovi samé naschvály a spřádala pavučinu pomsty. 

Čtěte také: Tak jde čas s Terezou Bebarovou ze seriálu Ulice aneb jak se vyrovnala se smrtí Světlany a co ji dnes živí?

Světlana (Tereza Bebarová)

Jedinou Lumírovo skutečnou láskou byla Světlana. Prosadil si ji i přes nesouhlas a odpor své matky a bránil ji až do roztrhání svého objemného těla. Což mu nebylo úplně vlastní. Světlaně se podařilo udělat z něj lepšího člověka, i když to leckdy nebylo snadné. Pan starosta byl zpočátku přece jen zvyklý, že ho každý musí poslechnout. Světlana si několikrát prosadila svůj názor, a dokonce jednou odmítla Lumírovu náklonnost. Dopadlo to bohužel znásilněním, otěhotněním a úmyslným potratem. 

Čtěte také: Hvězda seriálu Ulice Filip Rajmont: temná minulost jeho rodiny

To byl pro jejich vztah, a hlavně Světlanu bod zlomu. Postavila se na vlastní nohy, osamostatnila se, začala pracovat a to znamenalo krach jejich vztahu. Několik let si žili svými vlastními životy, ale i přes všechny úskalí, kterými si prošli, se k sobě po čase vrátili a založili novou rodinu. Seriálový osud bohužel zasáhl do jejich idylického soužití a Světlana zemřela. 

Ingrid versus Pumrová

Po Světlanině smrti se na scéně objevují dvě dámy. Ingrid, rodinná přítelkyně, a paní Pumrová, provozní hospody U Henryho. 

Čtěte také: Seriál Ulice: Kam se poděli sourozenci Jordánovi

Pumrová Lumíra uhání, ten se před ní schovává. S Ingrid si naopak velmi dobře rozumí a tráví společně spoustu času. Pomáhá mu s jeho synem. To vnese Vilmě Nyklové naději do žil na spásu jejího ovdovělého syna a nenápadně se snaží dát je dohromady. 

Čtěte také: Seriál Ulice: Blanka a alkohol – kdo z nich tento boj vyhraje?

Ingrid dokonce naoko předstírá, že s Lumírem tvoří pár, aby si Pumrová nechala zajít chuť. Zda se tyto dvě zbloudilé duše přece jen potkají a Lexík se bude těšit z nové nevlastní maminky, poodhalí další pokračování seriálu Ulice.