Čeká nějaká osudová žena v ZOO i na Břéťu Kabáta?

Čeká nějaká osudová žena v ZOO i na Břéťu Kabáta?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Břéťa Kabát vystupuje v seriálu ZOO jako velmi sympatický a přátelský muž. Čím to je, že zatím neměl štěstí na lásku? A můžeme se v budoucnu dočkat toho, že se i on dočká milostného vzplanutí?

Upřímný, férový a kamarádský – tak by se dal třemi slovy popsat kriminální policista Břetislav „Břéťa“ Kabát. Dlouholetý kamarád soudce Petra Kříže se v seriálu vyskytuje již od samotného začátku. Díky své dobrosrdečnosti se dostal do obliby řady diváků. Spousta z jeho fanoušků mu pak přeje i nalezení spřízněné duše, která by ocenila jeho hodnoty. Proč se mu to zatím nepodařilo?

Vysvětlení lze hledat v první řadě v Břéťově profesi. Jakožto detektiv se totiž často dostává k případům, které mohou být dosti drsné a brutální. Díky tomu si bezpochyby musel vybudovat jistou formu emoční zdi, díky které ho ani ty nejhrůznější zločiny, ke kterým musí často vyjíždět, jen tak nerozhodí. Bohužel si však toto břímě často přenáší i do osobního života.

Přesto však před svými přáteli a známými dokáže Břéťa Kabát vystupovat velmi empaticky. Možná jen zkrátka zatím nenašel nikoho, komu by se mohl dostatečně otevřít, a sdílet s ním i své vnitřní pocity a emoce, které si doposud pečlivě střežil.

O Břéťovi však nelze říci, že by mu byli lidé okolo něj lhostejní, ba naopak. Jako jeden z mála lidí okolo Petra se například nebojí mu do očí říct pravdu o Markétě. Sám totiž moc dobře vnímá, že jej vychytralá advokátka jen využívá pro to, aby se měla v životě dobře a dostala se k lepším kariérním pozicím. Přestože je s Petrem v tomto ohledu těžká domluva, Břéťa se nevzdává, a nakonec tak i přispěje k tomu, aby se soudce s Markétou rozešel. Podobným způsobem pak radí i Viky v tom, že by měla Petrovi vysvětlit celou její pavučinu lží a mystifikací ohledně její údajné sestry Alex, do které se Kříž v průběhu seriálu zamiluje. Je tedy jasné, že Břéťovi zkrátka smysl pro vycítění té pravé lásky nechybí. Kdy se tedy dočkáme toho, že i jemu vstoupí do života osudová láska?

S ohledem na to, že protagonisté ústřední milenecké dvojice seriálu ZOO, Eva Burešová a Robert Urban, podle všeho nebudou v nejbližší budoucnosti v natáčení dalších dílů pokračovat, a pár Viky a Petra tak z obrazovek nejspíše úplně zmizí, můžeme předpokládat, že se tvůrci seriálu budou zaměřovat na rozvinutí dějových linek dosud vedlejších postav. Řada tak může přijít také na Břetislava. Již teď je jasné, že by mu krásná a hodná žena po jeho boku jednoznačně slušela. 

Třeba se dá dohromady s jedním z dvojčat Janečkových. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Z aktuálních ženských postav by se tak mohl vrchní kriminalista blíže seznámit například s Adélkou, která může dojít k názoru, že Markovo předstírání vztahu s Viky je pro ni velkou zradou. Nebo se snad Břéťa zakouká do jedné ze sester Viky, které mají do seriálu teprve nastoupit? Jisté je pravděpodobně jen to, že by se za žádnou cenu nedal dohromady s Markétou Janečkovou – tito dva si totiž rozpadem Petrova vztahu mezi sebou vykopali propast, kterou nepřemostí nejspíš ani ta nejupřímnější omluva.

Zdroje článku: