Osm statečných: Kdo si prošel tvrdým výcvikem a proč musela mít jedna scéna několik verzí

Osm statečných: Kdo si prošel tvrdým výcvikem a proč musela mít jedna scéna několik verzí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Paula Walkera čeká velmi těžké rozhodnutí. Na Antarktidu se žene velmi silná sněhová bouře a všichni musí být z expediční základny evakuováni. Vzhledem k tomu, že situace je natolik nebezpečná a tažné psy se nedaří zachránit, musí je Jerry zanechat v nejkrutější zimě na pospas ledové divočině.

Celou smečku čeká boj o život. Podaří se Jerrymu se psy znovu setkat v plné sestavě nebo ho čeká nepříjemné překvapení?

Natáčení na Antarktidě bylo nemyslitelné, proto filmaři volili alternativy

Aby se filmaři co nejvíce přiblížili skutečné Antarktidě, využili kanadské lyžařské město Smithers v Britské Kolumbii, sever Grónska a Špicberky. Místa byla díky svým planinám bez stromů a výhledu na divočinu těmi nejideálnějšími. Teploty na některých místech filmařům komplikovaly natáčení, proto musely být do zásoby připraveny tři různé scény na každý den.

Čtěte také: Raději měl zůstat s Donnou. Fešákovi Davidovi z Beverly Hills 90210 utekla největší sexbomba Hollywoodu za mladším

Než se začalo natáčet, psi prošli několika výcviky

Na roli se museli připravit jak herci, tak také psi, kteří museli podstoupit speciální výcvik. Ten byl soustředěn na vyjadřování emocí psů (pohyby hlavou, vrčení, cenění zubů). Psi se také učili základním dovednostem pro přežití v přírodě – chytání ptáků, plazení se po tenkém ledě apod. Natáčení se nezúčastnilo jen osm psů, ale několik tuctů, kdy si jeden pes střihl hned několik rolí.

Čtěte také: Souboj Titánů: Perseus bojoval v botách Nike a meč si vypůjčil od Parida z Tróje

Odvaha a přátelství hrají ve filmu hlavní role

Film je natočen podle skutečné události. Za jeho režií stojí Frank Marshall, který se proslavil spíše jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi. Režisér chtěl snímkem zobrazit výjimečné přátelství mezi psem a člověkem a jejich společnou odvahu.