Ošetřovatel nosorožců Radek Daňhel ve spárech exekutora

Ošetřovatel nosorožců Radek Daňhel ve spárech exekutora
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO můžeme Radka Daňhela znát jako ošetřovatele nosorožců. Přestože působí na své kolegy přátelským dojmem, jeho osobní život je plný nelehkých událostí a komplikací. Jak se Radek vypořádá s hrozbou exekuce, která nad ním v seriálu visí? A jak se nakonec celá situace vysvětlí?

Role Radka Daňhela v podání Boba Klepla patří mezi vedlejšími postavami seriálu ZOO jednoznačně k těm výraznějším. Mezi ostatními zaměstnanci zoo je tento na první pohled přátelský a veselý ošetřovatel nosorožců oblíbeným členem party. Často se však nebojí vtipkovat na adresu svých kolegů, což se mu však mnohdy nevyplácí. Radek totiž stále bydlí u své maminky, protože svůj profesní život zasvětil chovu a záchraně vzácného druhu nosorožce.

Díky tomu je terčem posměchu právě od svých kolegů, kteří jsou přesvědčeni, že se zkrátka jen odmítá osamostatnit a postavit se na vlastní nohy. Hašteření s kolegy tedy většinou vede k přestřelce posměšků, které částo končí právě argumentací tím, že Radek je zkrátka mamánek, přičemž Daňhelovi vždy v tuto chvíli dojdou slova.

Právě jeho soužití s maminkou mu navíc přivede ještě další šok. Do ZOO za Radkem přijde starý známý exekutor, kterého můžeme znát z dřívějších návštěv bytu Viky. Ten se nyní rozhodne po Radkovi vymáhat částku, o které náš oblíbený nosorožčí ošetřovatel nemá tušení, že by ji dlužil. S exekutorem se tedy pustí do křížku a dojde málem i na bitku! Nakonec se však ukáže, že dlužnou částku má na svědomí právě Radkova maminka. Vše se tedy nakonec vysvětlí a Radek může žít dále v klidu bez obav z hrozby dalších exekucí. Nebo tomu tak není? Bohužel se odpověď již nejspíš nedozvíme.

Zdeněk Mahdal jako exekutor Pavel Hrubý navštíví ošetřovatele Daňhela v ZOO, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Pravdou totiž je, že postavu Radka Daňhela již v seriálu nejspíš neuvidíme, přinejmenším ne v nadcházející druhé sezóně. Radkův představitel Bob Klepl se totiž dle médií rozhodl hledat smysl života mimo herectví. Rád by se prý ve svém důchodovém věku věnoval novým koníčkům, na které během své úspěšné kariéry neměl čas. Uvidíme tedy, zda si Bob dá od účinkování v seriálu ZOO jen krátkou pauzu, nebo jeho rozhodnutí znamená i konec éry Radka Daňhela.

Zdroje článku: