Osamělý jezdec: Stačilo málo a Johnny Depp přišel o život

Osamělý jezdec: Stačilo málo a Johnny Depp přišel o život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se John Reid vrací z právnické školy domů, nemá ani ponětí, že ve stejném vlaku sedí vězni, indián Tonto a vrah Butch Cavendish. Vlak ale přepadnou Butchovi komplicové, osvobodí ho a vlak vykolejí. Z trosek se dostanou John a indián Tonto.

Jelikož je místní šerif Johnův bratr, John mu chce pomoct. A tak se za pomoci dalších pomocníků vydává po stopě Butche. John netuší, do čeho se žene, čeká ho jedno velké nebezpečí, kterému ale nakonec unikne díky osamělému jezdci.

Johny Depp při natáčení scény málem přišel o život

Herec Johnny Depp si ve filmu zahrál indiána Tonta. Všechny kaskadérské kousky chtěl provádět sám. Při jednom z nich se mu ale jeho rozhodnutí vymstilo. Při jedné scéně spadl ze sedla a nebezpečně blízko visel poblíž předních nohou koně. Nakonec se pustil a doufal, že ho kůň nezašlápne. Naštěstí všechno dobře dopadlo a Johnny Depp utrpěl pouze pár odřenin.

Obraz amerického umělce stál za vznikem indiánského kostýmu

Tvůrci filmu se nechali inspirovat obrazem amerického umělce Kirbyho Sattlera, „I'm a crow“, tedy „Jsem vrána“. Právě odtud vznikl kostým a make-up Johnnyho Deppa.

Při natáčení šlo nejednou o život

Některé scény byly skutečně nebezpečné. Například ta, kdy se John Reid v podání Armieho Hammera probouzí na vrcholu dřevěné konstrukce se natáčela na špici skály v takzvaném Dead Horse Point. Herec tam ale musel být úplně sám, protože větší váhu by stavba neunesla.

Kdo se ucházel o ženskou roli?

Hlavní ženskou roli Rebecca Reid ztvárnila herečka Ruth Wilson. Ovšem ucházely se o ně také Jessica Chastain a Abbie Cornish.

Film můžete vidět 29.11. ve 20.00 hodin na televizi Nova Cinema.