Ordinace v růžové zahradě: Alena prchá k Ondrovi, Švarc se stává primářem a na scénu přichází Johana

Ordinace v růžové zahradě: Alena prchá k Ondrovi, Švarc se stává primářem a na scénu přichází Johana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena už pochybuje, že situaci doma je schopná zvládnout. Soužití s Čestmírem jí vysává dlouhodobě všechnu sílu a je stále unavenější. Když už neví kudy kam, brzy ráno se vytratí z bytu, nasedne do auta a ujíždí pryč.

A není těžké uhodnout, kde se její auto zastaví. Ondra se vrátil žít domů k matce, a právě s tou se Alena potkává před domem. Nečeká ji moc vřelé přijetí, ale Ondrova matka musí do práce, a tak nemá čas říct Aleně, co si o ní myslí.

To Ondra je ze setkání nadšený a neřeší, proč Alena přijela. Je důležité že je s ním a užijí si jeden druhého. Nakonec si udělají romantickou procházku po Praze, ale idylka moc dlouho nevydrží. Večer to Alena pěkně schytá. Domů se po těžkém dnu vrací Ondrova matka a Alenu nešetří. Také ji rovnou řekne, že v jejím domě není vítaná. Ondra je z matčiny reakce pohoršený, ale Alena pochopí, že je to vlastně pravda a její impulzivní výlet situaci neřeší. Nemůže nechat Čestmíra samotného, protože si přece jednou řekli, že spolu budou v dobrém i ve zlém. A potom jsou tu samozřejmě děti a práce. I kdyby chtěla, nemůže jen tak od všeho utéct.

Kamenická chirurgie stále nemá primáře, a přestože Valšík Máru odvolal, emoce už opadly a Leoš spoléhá na to, že výběrové řízení vyhraje. Jenže se stane něco neuvěřitelného. Sebevědomá Darina donutí Švarce, aby se o primariát ucházel, aby nechodila s obyčejným doktorem, ale měla primáře. Boban z toho není nadšený, a tak místo nacvičené řeči před komisí blábolí, co mu slina na jazyk přinese. Doufá tak, že primářem bude opět Mára a on si bude v klidu dělat na ambulanci, bez odpovědnosti a ambicí. Mára není sám, kdo je výběrem primáře zaskočený. Ani Švarc tomu nerozumí. A až se to rozkřikne po nemocnici, bude z toho poprask.

Boban plánuje proslov k výběrovému řízení, Zdroj: TV Nova

Úplně jiné starosti bude mít Eva. Ke Kamenici se blíží její sestra Johana a uvede se ve velkém stylu. Kamarád ji vysadil dvacet kilometrů před Kamenicí, a tak Johanu napadlo, že si někoho stopne. Smůlu měl Patrik Mára, který ji potkal, když mu málem skočila uprostřed lesů před Kamenicí do cesty. A to ještě nebylo všechno. Když zastavil, aby ji pořádně seřval, hned se mu vetřela do auta, aby ji svezl.

Jenže Patrikovi se cestou něco nezdálo na autě, ze kterého se ozývaly divné zvuky. Odbočil tedy z cesty, aby se podíval, co se to děje. Johana to brala tak, že by ji mohlo hrozit nebezpečí a mladého doktora oslepila pepřovým sprejem.

Když dorazila k Evě, barvitě ji vylíčila, jak zatočila s úchylákem a Eva to samozřejmě druhý den řešila v práci. Když přišel Patrik do práce téměř slepý, vše začalo vypadat trochu jinak, než jak to Johana líčila. To ještě chudák Patrik netušil, že Johanu bude potkávat v nemocnici, kde byla zrovna přijatá jako zdravotní sestra.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek