Ordinace v růžové zahradě 2: Další podraz na Patrika. Kdo se bude smát naposledy?

Ordinace v růžové zahradě 2: Další podraz na Patrika. Kdo se bude smát naposledy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patrik se stal černou ovcí na pediatrii kvůli autonehodě, kterou způsobil pod vlivem alkoholu a vážně při tom zranil Bibi. Tedy taková je všeobecně rozšířená pravda v kamenické nemocnici. Jak to ale ve skutečnosti bylo a je, ví jen on a Dan. A Danovi se nějak nechce k ničemu přiznávat. O to více ne teď, když si z Bibi udělal svůj terč pokušení. Opět se to ale silně dotýká i Patrika, ve kterém se probudily hluboké city, kterých byl schopen zatím jen k Táně.

Náhodné setkání Bibi a Patrika v baru U Čerta

V baru U Čerta se pořádá turnaj v šipkách, kterého se nečekaně účastní i Patrik. Znovu totiž prokázal svou kamarádskou oddanost a půjčil Danovi svůj byt. Chce si zde dát dostaveníčko se ženou, kterou by do hotelu nenalákal. A tak má Patrik volný večer a využil ho, jak nejlépe mohl, aniž by to čekal. 

V týmu, ve kterém má hrát, mu totiž spoluhráče dělá i Bibi. Patrikovi se tolik ulevilo, když ji spatřil v baru. Myslel si totiž, že další Danovou obětí je právě ona. Hozená padesátka v šipkách způsobí nenadálé objetí Bibi a Patrika. Tomu se smutnými pohledy se špetkou přetrvávající žárlivosti přihlížejí noví provozovatelé Čerta, Marek s Vojtou. Mladá pediatrička, zdá se, láme srdce na počkání. 

Patrik doprovází Bibi domů a jí se zvrtne kotník. Ideální příležitost pro letmý leč zásadní dotek. Pozvání na drink Bibi odmítá a s úsměvy vysílající vzájemné sympatie se spolu rozloučí. 

Nešťastná náhoda

Tak jako večer slibně skončil, následující ráno se vůbec nedaří. Bibi viděla Kláru, že přivezla Patrika do nemocnice a myslí si, že spolu strávili noc. Všechno špatně pochopila. Klára, bývalá sestřička z pediatrie, byla totiž tou neznámou ženou, kterou Dan pozval k Patrikovi do bytu a ráno se tu potkali. Klára se jen nabídla, že Patrika odveze do práce. 

Dan ani tentokrát svého kamaráda a kolegu nepodržel. Naopak využil situace získat další falešné plusové body a Patrika před Bibi znovu potopil. Ten opět jen mlčí a kryje ho, aby jí nijak neublížil. 

Poslední kapka

Patrikovi s Danem už dojde trpělivost. Nechápe, proč ho stále kryje, když on pro něj na oplátku neudělá vůbec nic dobrého. Kvůli Bibi už ale nechce mlčet. Vyhodí Dana z kanceláře. Je na čase, aby se dozvěděla, kdo z nich dvou ji má upřímně rád.