Ordinace v růžové zahradě 2 (1058): Radka je zralá na blázinec a všichni jsou v šoku z následků dopravní nehody

Ordinace v růžové zahradě 2 (1058): Radka je zralá na blázinec a všichni jsou v šoku z následků dopravní nehody
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani v čerstvém pokračování nečeká osazenstvo kamenické nemocnice nic veselého. Nejlíp se má asi Vojta v base, ten alespoň ví, na čem je, a nemusí nic řešit. To Radka to má o poznání těžší a plno problémů má i Alena. Přijde o podnájemníka?

Matka Ondřeje už se vzpamatovala z šoku, že její synáček žije s lékařkou, která je o poznání starší, a pokusí se Ondřeje dostat z Kamenice. Tvrdohlavost svého syna zná, ale také ví, jak moc stál o praxi v nemocnici v Praze, kde se před časem léčil. Jako uznávaná lékařka nemá problém udělat pár telefonátů, aby synovi místo sehnala. Doufá, že pracovní nabídka ho přiměje opustit Kamenici a hlavně Alenu. Jenže Ondřej si vybral Alenu.

Mladý Mikoláš Mázl se zatvrdil a u Aleny bydlet nechce. Jakub Mázl tak řeší, jak si zorganizovat život, aby mohl pečovat o dceru i o bratra. A vypadá to, že se v Kamenici zabydlí a bude pokračovat v otcových stopách. Problém s bydlením vyřešil tím nejjednodušším způsobem a vrátil se do Čestmírova bytu, na který má stejné právo jako Alena.

To trochu zkomplikovalo život Aleně, protože Jakub tím docílil toho, že se Ondřej musí z bytu vystěhovat. Z toho je Alena zoufalá a uvědomuje si, jak moc silné pouto k mladému medikovi má.

Jáchym Kalina usoudil, že není složité ošálit svou mladou manželku, a když má jet dělat školení na zdravotní školu, vyhlídka davu studentek je mu výzvou. To ale jen do okamžiku, než se mu vnutí na výlet s vyhlídkou hezkého konce i Brouček. Jeho pohnutky jsou ale jiné, a aniž by si to připustil, jeho city k vrchní sestře jsou nad rámec pracovních povinností.

Dává to ale najevo tak nešťastným způsobem, že je to Evě protivné. Celé mu to ještě komplikuje doktor Švarc, který je po zklamání od Heduš rozhodnutý škodit všem ženám a Kalinu podporuje.

Radka je na dně svých sil, závislá na lécích, není v práci moc spolehlivá a doslova si říká o další malér. Zatím ji Babeta kryje, ale ani ta nemá nekonečnou trpělivost. Zmatená Radka před nemocnicí nastoupí do Rennerova auta, protože ten ji slibuje, že když si s ním promluví, pomůže ji vyřešit Vojtovu situaci.

Místo toho ji unáší z Kamenice a jak se vystrašená žena v autě brání, zapříčiní pád auta ze srázu. Ona i Renner nehodu přežijí, ale šéf záchranářů doktor Hanák při záchraně Rennera utrpí vážný úraz. Jeho stav je kritický a nemocnice bude opět řešit, proč byli ti dva spolu v autě. Nejspíš to bude nejvíce vadit sestře Kláře, které se konečně podařilo upoutat pozornost Rennera.

Zdroj článku: