Ordinace v růžové zahradě 2: Na koho Darek mířil, když zbraň vystřelila?

Ordinace v růžové zahradě 2: Na koho Darek mířil, když zbraň vystřelila?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak se nám týden sešel s týdnem a opět je zde lehce kriminální sága z Kamenice (díl 1044). Dočkáme se konečně nějakých dobrých zpráv? Tak přece jen alespoň jedna dvojice si konečně ujasní, jak se věci mají. I když v tomto případě to nejspíš nebude na dlouho.

Lucie už má informaci, že se Darek dostal z nemocnice a zcela oprávněně se bojí především o děti a o Martina. A to ještě netuší, že se uprchlík díky klíčům, které Aleně ukradl v nemocnici, může u Mázlových zásobit při nezvané návštěvě jídlem, penězi a Čestmírovým pasem.

Vojta je v nemilosti a Radka ho vykázala z bytu. Přespává v nemocnici, ale je odhodlaný Radku znovu a znovu přesvědčovat, že je jedinou ženou v jeho životě. Vytrvalost mu rozhodně nechybí, ale všechny jeho pokusy zatím krachují. Nakonec se do vysvětlení situace pustá samotná americká manželka, která za Radkou zajde a vysvětlí ji, že pro ni Vojta rozhodně není atraktivní, protože je to muž. Ona upřednostňuje ženy a rovnou Radce představí svou snoubenku. Než však Radka vezme Vojtu na milost, ještě ho trošku pozlobí.

A samozřejmě pokračuje i zmatený milostný život Táni, která odmítá jak Leoše, tak Michala a už balí kufry, aby nastoupila na soukromou kliniku v Praze. Ještě předtím ale Michalovi dojde, že má parohy a chce si to s Leošem vyříkat pěstmi, jako chlap s chlapem.

Největší drama má teprve přijít. Děti od Lucie jsou u kamarádky na chatě a ona dá na radu policie a nechá je tam, protože se to jeví jako dobrý způsob, jak je ochránit před Darkem. Jenže … Darek není žádný hlupák a chová se, jako by před policií utíkal pravidelně. Za peníze, které vzal u Čestmíra, si najme obytné auto a podle fotky v telefonu, kde je v pozadí starý hrad, pozná místo, kde děti tráví volné dny. A samozřejmě ví, že je to Luciino nejzranitelnější místo. Nic ho nezastaví, aby se ji pomstil. Nakonec, nemá co ztratit.

Bojovka v jeho režii začne právě v okamžiku, kdy je Lucie s Martinem na obědě u Aleny a Čestmíra. Ten se rozhodl na čas zakopat válečnou sekyru a nabízí dvojici pomoc. Jenže idylka je přerušená Darkovým telefonátem s informací, že má děti a hrát se bude podle jeho pravidel. Zdraň, kterou drží Darek v ruce, možná někoho zasáhla. Zranila kulka, která byla určená Lucii, někoho jiného?

 

Zdroj:

  • autorský článek