Ondřej Sokol oslavil narozeniny. Poslední s číslovkou 4 na začátku

Ondřej Sokol oslavil narozeniny. Poslední s číslovkou 4 na začátku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec a moderátor oslavil 16. října své 49. narozeniny. Hvězda seriálu Rédl se v letošním roce představila kromě Tváře také ve dvou filmech.

Rodák ze Šumperka se dostal mezi nejlepší herce

Známý český herec a moderátor se sice narodil v Šumperku, kde trávil dětství i studia na gymnáziu, ale po maturitě se přestěhoval do Prahy. Zde studoval herectví a režii na DAMU, odkud později přešel i na studium dokumentární tvorby na FAMU. Již během svých studentských let se Ondřej aktivně zapojil do kulturního života v naší zemi, když si zahrál v několika hrách, některé i režíroval. Od roku 1999 je až dosud zapsán jako herec a režisér pražského Činoherního klubu.

Režisérská práce

Jako režisér se zapsal nejen ve svém domovském Činoherním klubu, ale také v Divadle Na Jezerce, v Divadle Pod Palmovkou nebo ve Studiu Dva. Mezi televizní režisérskou tvorbu můžeme zařadit práci na seriálu Nádraží z roku 2017 nebo letošní seriálový komediální počin Velmi křehké větve. V roce 2014 spatřila světlo světa jeho režisérská celovečerní prvotina, krimi komedie Krásno. V té si i zahrál.

Partička jej proslavila

Ondřej Sokol se do podvědomí celého národa dostal pomocí televizního komediálního pořadu Partička, ve které sehrál společně s Igorem Chmelou, Michalem Suchánkem a Richardem Genzerem celou řadu neuvěřitelně komediálních scének. Úspěšný televizní pořad funguje i jako zájezdní představení.

Když se v Česku začala natáčet show Tvoje tvář má známý hlas, Ondřej byl u toho. Po několik let se objevoval v roli pohotového moderátora, až se letos usídlil v roli jednoho z porotců. Stal se neodmyslitelnou součástí této jedinečné zábavné show, ve které si i sám několikrát zazpíval – ztvárnil například Hanku Zagorovou nebo Lucii Bílou v písničce Láska je láska.