Olivia Colman byla z pozvání do Buckinghamského paláce tak nadšená, že si něco musela ukrást domů

Olivia Colman byla z pozvání do Buckinghamského paláce tak nadšená, že si něco musela ukrást domů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herecká kariéra britské herečky Olivie Colman (47) by se dala popsat jako proměna šedé myšky v oceňovanou a uznávanou herečku. Přestože má za sebou Olivia řadu seriálových a filmových rolí, za hranicemi Británie se donedávna její talent výrazně neprosadil a její jméno a tvář nebyly až tak známé.

Favoritka

Zlom přišel v roce 2018, kdy se herečka zhostila hlavní role v historickém filmu Favoritka, který vypráví o životě ne příliš populární britské královny Anny, poslední panovnice z kdysi slavného panovnického rodu Stuartovců, spojených z historií Skotska.

Anna byla ošklivá, plachá a národem přehlížená panovnice, která se nechala ve svém panování vést svojí mladou ambiciózní přítelkyní lady Sarah, kterou si ve filmu se šarmem zahrála Rachel Weisz. Sára si v prostředí britské aristokracie získala pevné postavení, zatímco dnou sužovaná, a ne příliš bystrá Anna byla šlechtě spíš pro smích.

Kvůli roli královny Olivia přibrala 16 kg, aby se Anně co nejvíce podobala. Námaha se jí určitě vyplatila, protože konečně po deseti nominacích na Oscara si sošku za Annu odnesla. Zároveň vyhrála i Zlatý glóbus, cenu BAFTA a cenu Los Angeles Film Critics Association. I samotný film získal řadu ocenění a pomohl herečce k zviditelnění i za hranicemi Británie.

Koruna

Olivia se díky úspěchu dostala k další významné práci a získala roli královny Alžběty II. v seriálu Koruna, jehož 4. série se právě točí. Olivia už se objevila ve třetí sérii.

Britská herečka v rozhovoru pro jeden magazín uvedla, že ještě v období před natáčením byla pozvaná do Buckinghamského paláce na recepci pro 200 lidí a byla tak nadšená z palácové atmosféry, že si domů ukradla malý suvenýr – ruličku toaletního papíru.

Herečka ovšem není jen vtipálek a zcela seriózně je zapojená do skupiny Hacked Off, která vznikla s podporou hereckých hvězd jako je Hugh Grant a Steve Coogan poté, co u nich byly odhaleny odposlechy ze strany bulvárních plátků. Skupina prosazuje právo na soukromí i u lidí, kteří jsou považovaní za celebrity.