Odznak Vysočina: Nový díl, kde se vše točí kolem vlků

Odznak Vysočina: Nový díl, kde se vše točí kolem vlků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtvrteční epizodě s názvem Vlčí kraj (4.), budou ve skupině možných pachatelů i vlci a vlastně by to nebylo ani nic divného, kdyby se svému majiteli za jeho péči pomstili.

Většinou to není dobrý nápad, když se zvířata, která patří do volné přírody, rozhodne chovat někdo, kdo nemá nejlepší úmysly, a navíc ani vhodné podmínky. Na svou zvrácenou zálibu spojenou s chovem vlků doplatil na Vysočině jeden muž, na kterém si vlci s gustem pochutnali.

Policistky Dana Veselá a Kateřina Vlčková netuší, zda mají ze smrti místního „chovatele“ obvinit vlky, nebo za jeho smrtí stojí nešťastná náhoda. Reálné je i vysvětlení mnohem prostější a na vině může být jiný člověk.

A na malér je zaděláno, když se vlci po netradiční svačince rozhodnou proběhnout po malebné Vysočině.

Jak si bude celý místní policejní tým počínat, se přesvědčíte sami. Vlci ale zdaleka nejsou jediný problém, který v kraji nastal. Kromě malé možnosti, že by zvířata, jejichž chování zatím není rozpleteno, mohla mít vzteklinu, je kraj kvůli volně pobíhající smečce vzhůru nohama.  Obyvatelé z okolí se vlků bojí, farmáři si stěžují, že mají v ohrožení ovce a parta myslivecké „domobrany“ se chystá udělat si lovecký den.

Nakonec mají policisté více starostí s řešením nepokojů ve vesnici, než s vyšetřováním nové a podivné vraždy. oddělení je zahlceno telefonáty, protože každý viděl vlka a musí se o své dojmy podělit. Nad zvířaty se stahují mraky a situace se přiostřuje, když se objeví mrtvá ovce.

Přestože lidé z Vysočiny vědí, že se v přírodě nemusí zvířat bát, z vlků jsou nepřátelé číslo jedna. Hlavně pro policistky není snadné s místními jednat, a to i v okamžiku, kdy je jasné, že smečka za smrt svého majitele nemůže. Všechno je ještě komplikovanější, když je jeden z aktivních místních ostřelovačů otcem policisty Petra Bacha.

Zápletka má nečekané rozuzlení. Někdy jsou věci jinak, než vypadají a dobré úmysly se mohou zvrtnout.

Je to ten případ, kdy si darebák svůj osud zasloužil.

 

Zdroj:

  • autorský článek