Ochutnávka dlouho očekávaného filmu Jurassic world: Dominion je na světě

Ochutnávka dlouho očekávaného filmu Jurassic world: Dominion je na světě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příznivci dinosaurů a ostatních dávných tvorů, kteří se proháněli po planetě Zemi, se konečně dočkali pořádného předkrmu v podobě pětiminutové ukázky z velkofilmu, který je ohlášený na příští rok.

Jurský svět: Dominion

Režisér Colin Trevorrow před samotným uvedením snímku prozradil, že Dominion (nadvláda) bude oslavou celé šestidílné série, která začala už Jurským parkem v roce 1993.

Dějově by se film měl potkat s filmy Jurský svět z roku 2015 a Jurský svět: Zánik říše z roku 2018.

Úvodní scéna filmu se odehrává v období před 65 miliony let. Prehistorický svět obývají různé druhy dinosaurů. Sekvence končí mrtvým T-Rexem. Přistane na něm komár, vysaje mu krev a dá se na útěk. To je jasná pocta prvnímu filmu z filmové ságy. Skokem se dostaneme do současnosti, kdy se dinosauři volně potulují po Spojených státech. Děsivý T-Rex se prochází mezi zaparkovanými automobily v kině a nad prostorem krouží vrtulník.

Film si pohrává s myšlenkou z předchozího dílu, že si lidé budou muset zvyknout na přítomnost těchto tvorů a naučit se vedle nich žít a přežít.

Film měl původně zamířit do kin už v létě letošního roku, bohužel ale zdržení kvůli pandemii vše zpozdilo a také se celý projekt prodražil o 8 milionů dolarů. Do kina si tak na dinosaury můžete vyjít až příští rok.

Herecké obsazení, které je z velké části tvořeno známými tvářemi:

Chris Pratt (Owen Grady), Bryce Dallas Howard (Claire Dearing), Sam Neill (Dr. Alan Grant), Laura Dern (Dr. Ellie Sattler) Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm), Daniella Pineda (Zia Rodriguez), Isabella Sermon (Maisie Lockwood), Omar Sy (Barry Sembène)

 Z natáčení

Práce na filmu začala za použití dronů pro snímání leteckých scén na kanadském ostrově Vancouver Island. Natáčelo se také v kanadském městě Merritt v Britské Kolumbii. Velká část filmu se točila v anglickém Hawley Common, kde byli filmaři už při natáčení předchozího snímku. V Anglii se natáčelo také na místech Minley Woods a ve studiu Pinewood. Tam také vznikl jeden z nejzajímavějších záběrů s havarovaným letadlem ve sněhu. Pro film bylo vytvořeno přes 100 velkých kulis.

Štáb natáčel také na Maltě a v jejím hlavním městě Vallettě. Tuto lokalitu si filmaři vybrali kvůli finančním pobídkám, které Malta odsouhlasila, aby podpořila turistický ruch v zemi.

Rozpočet filmu byl 165 milionů dolarů. Během natáčení měl film pracovní název Arcadia, což je název lodi, která v předchozím filmu přepravovala dinosaury na pevninu do USA. Během natáčení se využívalo velké množství animatronických dinosaurů. Designér John Nolan vytvořil 18 modelů dinosaurů různých velikostí. Jako odborný konzultant byl povolán paleontolog, aby měla zvířata reálný vzhled.

 

Zdroj: