Ochránce: Vznikl další seriál ze školního prostředí, který nás má chránit a poučit zároveň

Ochránce: Vznikl další seriál ze školního prostředí, který nás má chránit a poučit zároveň
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká televize pustila na obrazovky další nový seriál, tentokrát Ochránce. Jde o seriál ze školního prostředí, kde můžeme sledovat situace, které jsou mnohým lidem často zapovězeny. Vidíme zde příběhy, co se mohou skutečně stát, i když jsou mnohdy dost vybarveny k obrazu svému.

Řeší se zde ale i vztahy mezi kantory, rodiči a žáky. Takové vztahy jsou kolikrát i často vyhrocené, zvláště pokud se pak lidé dostanou do situace, kde řešením je radikální řez. Hlavním aktérem je herec Lukáš Vaculík, který se zhostil role školního ombudsmana.

O čem seriál Ochránce je

Seriál sleduje deset skutečných příběhů, které se opravdu na střední škole staly. Pokaždé se mohou stát znovu, proto do popředí vystupuje postava Aleše Pelána, ztvárněná vynikajícím výkonem Lukáše Vaculíka, a ten má za úkol takové případy řešit. Jde o středoškolského učitele, nikoliv policistu s dlouholetou praxí. Můžeme sledovat postupy, jakými řeší všechny situace, díky jeho vyvinutému smyslu pro pořádek a potřeby druhých.

Zajímavostí je, že v deseti epizodách celého seriálu se objevují případy, které se na středních i základních školách opravdu staly, a stále hýbou českou společností. Jde spíše o kriminální případy, které nenechají jistě nikoho chladným.

Dalšími protagonisty kromě Lukáše Vaculíka jsou například Pavel Řezníček, Petra Hřebíčková, Iveta Hušková a spousty dalších.

Kriminální případy

Jako příklad bychom mohli uvést případ z Jesenicka v České republice, kdy se na české škole stala před deseti lety jistá nešťastná událost.

Tehdy chlapec napadl svou spolužačku a bodl ji kružítkem. Tvůrci filmu si z tohoto neštěstí vzali příklad, situaci lehce upravili a natočili téměř totožnou jednu epizodu seriálu.

Tento seriál má poukázat na hlavně na to, že vše má nějaké své řešení. Několikrát nemusí docházet až k tak drastickým opatřením, jako je přivolání kriminalistů. Stačí povolat i jednoho člověka, který lidem rozumí a svou trpělivostí dokáže vyřešit leckterý případ.

 

Zdroje: