O mě se neboj: Na koho se v novém seriálu můžete těšit

O mě se neboj: Na koho se v novém seriálu můžete těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílný seriál zpříjemní hlavně divačkám čas tak právě do Vánoc, než se začnou ze všech stran sypat pohádky. Život Evy je vše jiné než pohádka, ale ani ostatní postavy scenáristé nešetřili.

A není tak úplně běžné, aby romantické seriály komerčních televizí měly na ČSFD dobré hodnocení. Druhá epizoda si vysloužila dokonce 77% a přestože zatím hodnotili jen diváci Voyo, nemělo by se hodnocení propadnout do odpadu ani po běžném televizním vysílání.

Až moc upřímná Eva / Veronika Arichteva

Eva se sice snaží být silná, protože jí nakonec ani nic jiného nezbývá, ale na druhou stranu nemá sílu se zbavit manžela.

„Eva je máma, takže se s životem pere kvůli dětem. A já tomu z pozice maminky opravdu rozumím. Čeká jí rozvod, vždycky se v životě musela spolehnout sama na sebe, umí a chce pomáhat ostatním, má v sobě zakořeněný boj o spravedlnost, humor a žije opravdově. A to se mi na ní líbí asi ze všeho nejvíc. Myslím si, že máme opravdu hodně společného. Ten její přístup k životu, že si nenechá nic líbit a umí se za sebe a svoji rodinu postavit, je mi dost blízký,” říká o své postavě Evy její představitelka Veronika Arichteva.

Trochu zlobivý právník Martin / Václav Matějovský

Václav Matějovský, zdroj: Kučera / TV Nova

Martin bude bavit nejen dámské publikum. Je zdravě sebevědomý, trochu lehkomyslný, ale svou práci umí. Je trošku „do větru“, přestože má stálou přítelkyni. Rozhodně nemá v plánu se usadit. Má rád výzvy a rád vyhrává.

„Komu by se nechtělo vžít se do mladého a těžko odolatelného právníka? Tyto vlastnosti jsou ale také kousek od arogance a namyšlenosti a takový Martin není, to byla určitá výzva. Chtěl jsem, aby ho diváci měli rádi. Divák musí postavám fandit, zároveň se ale po každém jejich rozhodnutí plácnout do obličeje a říct si‚ proboha, proč udělal zrovna tohle,“ říká představitel právníka Martina Václav Matějovský. „Líbí se mi, že je Eva, kterou ztvárňuje Veronika Arichteva, v příběhu vlastně matkou samoživitelkou. Minimálně se do této role postupně dostává. Nedokážu si představit, jaké to musí být, každý den čelit všemu, co právě samoživitelky a samoživitelé zažívají. Nechci znít kýčovitě, ale to jsou za mě hrdinky všedního dne a každé z nich bych přál nějakého toho ‚Martina‘ domů,” dodává Matějovský.

Zatím trochu nudná dcerka z dobré rodiny Petra / Veronika Lapková

Veronika Lapková, zdroj: Kučera / TV Nova

Petra je právnička a dcera majitele advokátní kanceláře. Vždy se ovládá, kontroluje, vypadá chladně, ale spíš skrývá city. Na Martinovi jí hodně záleží, chce vztah posunout dál a zraňuje ji, že on nechce. Umí manipulovat, to jí pomáhá i v práci, ale na Martina to nějak nefunguje. S otcem má blízký vztah, vzhlíží k němu a každého muže s ním srovnává.

„Petra je určitě hodně jiná než já, hledala jsem si k ní cestu oklikou a snažila se ji pochopit. Určitě jsem jí trochu záviděla, jak má věci pod kontrolou, sama jsem věčně zmatená a chaotická. Také mi přijde správně asertivní, to bych si od ní klidně vypůjčila. A vůbec nejsympatičtější mi přišlo, že není sobecká, a i když se jí třeba ze začátku nechce, což je přirozené, tak se nakonec zachová správně. A co mi bylo proti srsti? Asi mi přišlo, že často zavírá oči před věcmi, které nechce vidět, hlavně co se lásky týče. Ale je dost možné, že jsem k ní nefér a sama bych se chovala stejně,” popisuje svou roli mladé právničky Petry její představitelka Veronika Lapková.

Ňouma Kryštof / Lukáš Příkazký

Lukáš Příkazký, Kučera / TV Nova

Kryštof, manžel Evy, má spoustu nápadů, ale neumí je dotáhnout. Je to snílek, kterému vždy uniknou praktické detaily. Přesto se snaží mít fungující e-shop, jenže si ho neumí zorganizovat. Není nohama pevně na zemi, zapomíná na rodinu a když vydělá peníze, většinou je hned utratí.

„Natáčecí plán byl hodně nabitý, ale díky všem profesionálům, kteří se na natáčení podíleli, jsme to, myslím, zvládli skvěle. Úplně poprvé jsem na tomto projektu spolupracoval s Bisim a Vaškem Matějovským, který bude podle mne velkým překvapením pro televizní diváky, teda hlavně divačky,” říká představitel seriálového manžela Evy Lukáš Příkazký.

Šéf právnické kanceláře / Michal Kocourek

Michal Kocourek, zdroj: Kučera / TV Nova

Šéf právnické kanceláře bude velkým překvapením pro fanoušky retro komedií. Před čtvrt stoletím se Michal Kocourek objevil naposled před televizními kamerami jako mladší verze Vladimíra Menšíka v komedii Což takhle dát si špenát. Zahrál si i ve filmu Lásky mezi kapkami deště a v Indiáni z Větrova.

Michal Kocourek je úspěšným divadelním producentem a z nabídky na roli byl hodně překvapený.

„Mojí první reakcí bylo opravdu velké a upřímné překvapení, protože jsem si myslel, že se na mě jako na herce po těch třiceti letech už v podstatě zapomnělo, a ani já sám jsem neměl ambici se jako herec připomínat. Z mé hlavy by takový nápad určitě nevzešel, naopak jsem docela často opakoval, že se k herectví už vracet nechci."

„Hraju majitele právnické kanceláře, ve které pracuje také moje herecká dcera, a to samozřejmě promlouvá do našeho vztahu. Ta postava je vyrovnaná, myslím, že i spravedlivá, citlivá, má několik charakterových poloh… nenacházím na ní vlastně nic, s čím bych se nemohl ztotožnit.”

Milá sousedka Tereza / Patricie Pagáčová

Patricie Pagáčová, zdroj: TV Nova

Tereza je Evina těhotná sousedka, která pro své nenarozené dítě hledá nového tatínka.

„Moje postava, Tereza, čeká na svoje první miminko, ale bohužel k němu nemá tatínka. Takže se intenzivně pokouší nějakého sehnat. Bere to zodpovědně a pro své nenarozené dítě se snaží zajistit co možná nejlepší zázemí. Některé věci ovšem Tereza dělá za každou cenu, bez ohledu na sebe. Dokonce ve své dobromyslnosti i naletí,“ říká o své roli Patricie Pagáčová.

Zdroje článku:
  • press kit TV Nova,
  • autorský článek