Nová válečná série od společnosti Apple bude ve stylu „BAND OF BROTHERS“

Nová válečná série od společnosti Apple bude ve stylu „BAND OF BROTHERS“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Společnost HBO měla v dlouhodobém plánu investici 250 milionů dolarů do seriálu, který by byl cílený na diváky předchozích dvou úspěšných minisérií „Bratrstvo neohrožených“ a „Pacific“. Jde o projekt „Masters of the Air“ vycházející z knihy Donalda L. Millera.

HBO ovšem změnila majitele a nový vlastník si nechal udělat finanční analýzu dvou povedených minisérií. Zjistil tak, že velká část zisků ze seriálů plynula z prodeje DVD nosičů, což už je v dnešní době nereálné, a proto se HBO natáčení vzdalo. Realizace projektu se ujmul technologický gigant APPLE.

Seriál se zaměří na letecké bitvy očima poddůstojníků osmé letecké jednotky.

Drama přichází dvě desetiletí poté, co HBO vyhrálo šest cen z 19 nominací EMMY za první sérii a osm vítězství z 24 nominací EMMY s druhou sérií.

V projektu by měli být zapojení v pozici výkonných producentů Tom Hanks, Gary Goetzman a Steven Spielberg. Pro Spielberga je to už druhá spolupráce se společností APPLE.

Bratrstvo neohrožených

Minisérii řadí Česko – Slovenská filmová databáze jako 10. nejlepší seriál s hodnocením 94 %.

Herci se před natáčením museli zúčastnit pobytu ve výcvikovém táboře. V desetidenním kurzu se naučili, jak nosit uniformu, zacházet se zbraněmi a skákat s padákem. Šestnáctihodinový každodenní vojenský dril byl pro herce velice náročný.

V seriálu si zahrálo 2000 komparzistů. Padesát z nich bylo navíc vycvičeno pro záběry vyžadující manipulaci se zbraní. Bylo ušito 2000 amerických a německých uniforem a 500 párů vojenské obuvi. Bylo použito 700 autentických zbraní a 400 gumových atrap.

V roce 2003 se stal seriál nejprodávanějším seriálem na DVD a vydělal tak 109 milionů dolarů. Přípravy na seriál trvaly dva roky a natáčelo se od dubna do listopadu roku 2000. Proinvestovalo se 120 milionů dolarů. Přestože jde o minisérii, v seriálu je 500 mluvených rolí.

Pacific

Ani v této povedené sérii s hodnocením 79 % se hercům nevyhnul vojenský výcvik. Každou epizodu doprovázel Tom Hanks v roli vypravěče.

Seriál si vyžádal 18000 uniforem a používaly se autentické zbraně. Rozpočet seriálu se nakonec vyšplhal na 200 milionů dolarů. To udělalo ze seriálu nejnákladnější dramatický seriál, který byl do té doby realizovaný.

Prvními diváky seriálu byli manželé Obamovi.