Nový MasterChef tentokrát odstřelí osmého nejšikovnějšího kuchaře, ale možná ani nikomu chybět nebude

Nový MasterChef tentokrát odstřelí osmého nejšikovnějšího kuchaře, ale možná ani nikomu chybět nebude
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nové epizodě si porotci posvítili na čtveřici soutěžících, kteří byli členy týmu Betty a ve venkovní výzvě se nechali převálcovat týmem Martina. Za zmínku stojí chování Jana Punčocháře, který toho sice moc nenamluví, ale v této epizodě byl z jednoho soutěžícího dost otrávený a ani to neskrýval.

První výzva

První vaření přišlo s příslibem, že se jeden ze soutěžících dostane na balkon a zbylá trojice bude muset o své místo v kuchyni MasterChefa ještě zabojovat. Celé vaření se potom neslo v duchu omezení, se kterým se často musí profesionální kuchaři v kuchyni poprat, a tak trochu improvizovat, aby své hosty nakrmili.

A omezení přišlo s „kolem štěstí“, se kterým přišel zatočit Pavel Poulíček, známý sporťák a bývalý moderátor pořadu Kolotoč. Každému ze soutěžících měl vytočit jednu surovinu, na které bude jídlo postaveno, a jedno omezení, které budou muset během vaření zvládnout. Jenže to se trochu zvrtlo, když po vytočení prvního omezení Lubina prohodil, že to nic není a chce ještě jedno. To ostatním pěkně zavařil, protože nakonec dvě omezení získali i Betty, Aco a Petra.

Lubina dostal jako surovinu chřest, za což byl docela rád. Když získal omezení, že nesmí použít červené suroviny, tak mu to nestačilo. Druhé omezení už bylo horší, protože mohl na vaření použít jenom jeden hořák.

Betty vyfasovala guancale (lalok), což bylo nakonec její štěstí, protože lalok je tučný, a tak když jí Poulíček vytočil omezení, že nesmí použít máslo a olej, mohla si vypéct sádlo z laloku. Jako druhé omezení měla žádnou zelenou surovinu, což vzhledem k oblíbenému vaření s bylinkami bylo trochu nekomfortní, ale nic strašného to nebylo.

Petra měla smůlu. Když řekla, že by nechtěla mít čokoládu, tak jí nakonec padla. Poté si vylosovala mini nožík. Malou zavírací „rybičkou“ tak musela obstarat celé vaření. A jako další omezení nesměla použít nic sypkého, ani sůl.

Aco se dostal do problémů vlastní hloupostí. Surovinou, kterou dostal z kola štěstí, bylo miso. Omezení potom přišlo v podobě pouhé jedné minuty ve spižírně na obstarání surovin a o pět minut kratší doba vaření.

Jenže Aco chtěl vyniknout, a tak vzal nabídku porotců, že vymění zkrácenou dobu ve spižírně za chňapky, které musí mít po celou dobu vaření.

Na balkon nakonec odešel Lubina s chřestovým krémem a trhaným masem. Aco byl za komedianta, což zřejmě chtěl. Ale šalotka mu s chňapkami na rukou moc loupat nešla. Nakonec přece jen svíčkovou s miso pastou prezentoval, ale jídlo bylo moc slané. Petřino jehněčí s čokoládovou omáčkou porotce také nenadchlo a Betty sice nic nezkazila, ale podle Punčocháře její konfitované zelí se škvarky nebylo harmonické a bylo málo slané a nevýrazné.

Lubina byl prostě lepší.

Lubina při vaření, zdroj: TV Nova

Druhá výzva ve stejném duchu přitvrdila

Tentokrát šly všechny elektrospotřebiče za mříže a použít se nesměly ani sporáky. Soutěžící dostali varnou konvici, kontaktní gril a pečící hrnec (pečenku).

Bylo zvláštní vidět Betty, jak se bez Vojty osamostatnila, a přestože se řízla nožem, s omezením si při vaření lehce poradila. Hrnec si postavila na otevřený gril a použila ho jako plotýnku.

Porotci nemohli věřit svým uším, když se ptali Aca, co má za maso, a on nevěděl.

Něco mezi vepřovým a hovězím!

To porotu opravdu neoslnil. Od Punčocháře to pěkně schytal, že nepozná telecí hřbet.

Trochu to od porotců schytala i Petra, která si jen nerada nechá radit, ale tentokrát pochopila, že už jí jde o krk, a tak nakonec své plány změnila a servírovala steak s pepřovou omáčkou, jak jí poradili. Maso však bylo podle Kašpárka tužší a omáčka málo výrazná, takže moc neoslnila. Forejt se jí zastal, že to zase tak špatné jídlo není.

Už od začátku druhé výzvy bylo jasné, že Betty s postupem mít problém nebude. Její zeleninové jídlo bylo chutné a hezké, a tak na ortel před porotou čekala jen Petra s Acem.

Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek