Čerstvější novinky o Matrixu nikde jinde nenajdete

Čerstvější novinky o Matrixu nikde jinde nenajdete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový film The Matrix Resurrections bude mít už za pár dnů svou premiéru, a tak není divu, že skalní příznivci tohoto šíleného, a přesto fascinujícího světa jsou ve střehu. Určitě se těšíte i vy a aby vám to čekání uteklo, pojďte se s námi podívat, co nového se dostalo do virtuálního prostředí.

Příběh, který očekáváme, není žádné pokračování, ale nový příběh, který nechává nahlédnout do nitra tak důvěrně známých filmových hrdinů, jako jsou Neo a Trinity.

Ve světě Matrixu najdete Thomase Andersona (Neovo matrixové alter ego), který se snaží vzpamatovat z nervového zhroucení za pomoci své terapeutky (Neil Patrick Harris), která mu nutí brát modré pilulky, aby se mohl „usadit“ v realitě ve které žije. Tato realita se začne hroutit v okamžiku, kdy potká Tiffany (Moss), kterou všichni znají jako Trinity. Tiffany je v této realitě manželkou a matkou a má ráda motorky.  V okamžiku, kdy se setká s Thomasem, začne i ona pochybovat o své vlastní realitě. A tak divák sice nedostane pokračování milostného příběhu Nea a Trinity, ale kdo může dnes říct, jak to bude mezi Tiffany a Thomasem, a hlavně co setkání v této realitě přinese. Dočkáme se ještě velkolepějšího milostného příběhu?

A co o filmu říká Moss?

Být tady znovu, je to opravdu neuvěřitelné!

Ve filmu bude také skupina rebelů, kteří věří, že Neo žije. Vede je Bugs (Jessica Henwick), která opravdu věří, že Nea najde.

Všichni herci velmi chválí vizi Lany Wachowski, která je pod Matrixem opět podepsaná.

Abyste mohli natočit takový film, musíte být mistrem filmu,

říká Reeves.

Určitě zajímavé je, jak vznikla myšlenka na natočení tohoto filmu. Vlastně za to mohla velice smutná událost, když se Wachowski snažila vzpamatovat ze smrti svých rodičů, najednou ji napadlo, že by alespoň Nea a Trinity mohla oživit. A tak se stalo.

Na scénáři se podíleli David Mitchell (Cloud Atlas, Sense8) a Aleksandar Hemon (Sense8).

Keanu Reevesovi se rozzářily oči, když mluvil o provádění svých vlastních kaskadérských kousků v novém filmu. Ve vystoupení v The Late Show popsal, jak musel asi 20x skákat ze 46patrové budovy, protože Lana Wachowski hledala to správné světlo. A samozřejmě, že neskákal sám! Měl tam Trinity.

Když jsme se tam dostali, můj tep se trochu zvedl. Ale pak nemůžete na ten strach myslet. Musíte se s tím vyrovnat, vstřebat to a pak tam prostě být a udělat to. A to jsme udělali. A bylo to úžasné! Dokážete si představit, že byste skočili z budovy?

Kaskadérský kousek, o kterém se herec zmiňoval, byl natočen v San Franciscu v roce 2020. Záběry natočené fanoušky byly později zveřejněny online. Ukazovaly, jak Reeves a jeho kolegyně Carrie-Anne Moss skákali z mrakodrapu, přesně jak popsal. Měli na sobě postroje a drželi se za ruce. Po skoku je vytáhli za dráty a mohli záběr opakovat.

Úsměvné je, že Reeves přiznal, že nikdy nezkusil bungee jumping, protože se bojí.

Co ještě k filmu dodat? Ve světě dvou realit se bude muset Thomas Anderson rozhodnout, zda chce být uvnitř nebo venku z Matrixu, zda chce žít poklidným životem anebo si zvolit extrémně nebezpečnou svobodu.

 

Zdroj: