Novinka na Netflixu: Film, jenž drží světový rekord, se stane prvním arabským filmem na Netflixu

Novinka na Netflixu: Film, jenž drží světový rekord, se stane prvním arabským filmem na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Novinkou na Netflixu je zbrusu nový remake italské komedie Naprostí cizinci, jejíž příběh nás ale zajisté nepřekvapí. Přeci jen se jedná o film, jehož velmi vysoký počet přepracování mu dopřálo záznam v Guinessově knize rekordů. Tentokrát je to ale i Netflixová premiéra.

Celosvětový hit

Naprostí cizinci je italská komedie z roku 2016. Příběh komedie byl tak úspěšný a oblíbený, že se několik dalších států rozhodlo film natočit po svém. Velice kvalitní verzi jsme mohli třeba vidět u Němců, kde si zahráli jejich aktuální hvězdy jako například Elyas M´Barek, Frederick Lau anebo Caroline Herfurthová. 

Protože film je dokonce zapsán do Guinessovy knihy rekordů, a to díky celkem 18 nových vydání! Podle Guinessovy knihy rekordů neexistuje žádný jiný film, který by se dočkal více přepracování než právě tato italská komedie. A číslo 18 nebude definitivní. V současné době se připravuje celá řada remaků (včetně amerického). Poté, co se o Vánocích 2020 dostala do kin i česká (a devatenáctá) verze (s Klárou Issovou, Martinem Hofmannem či Táňou Pauhofovou), se nyní rekord ještě zvětší.

Nejnovější, a tím pádem jubilejní dvacátá, byla tento týden zveřejněna na Netflixu.

První arabský film na Netflixu

V titulu Nejdražší přátele, verzi vyráběné v Libanonu, Spojených arabských emirátech a Egyptě, hraje známou hru sedm blízkých přátel. K večeři si dají telefony doprostřed stolu a rozhodnou se sdílet každý příchozí hovor a textovou zprávu se všemi ostatními. Brzy vyjdou najevo tajemství, která ale měla zůstat utajená.

Obsazení vůbec prvního arabského filmu Netflixu zahrnuje Nadine Labakiovou, která je zatím známější jako režisérka (například dramatu Kafarnaum). Dále tu hraje Mona Zakiová, jedna z největších filmových hvězd Egypta.

 

Zdroj: