Nová epizoda ZOO: Albert se před Marií stydí jako malý kluk, Brázda odmítá lukrativní nabídku a Eliška nevěří vlastním očím

Nová epizoda ZOO: Albert se před Marií stydí jako malý kluk, Brázda odmítá lukrativní nabídku a Eliška nevěří vlastním očím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid předstírá, že spí a vyslechne si Adamův telefonát s Kubou Vágnerem. Adam po něm chce, aby si udělal výlet do oblasti, kde mělo dojít k pádu letadla s jeho rodiči. Adam má pořád tušení, že by se mohl dozvědět nové informace a najít třeba klid. Jakub v tom nevidí problém a kamarádovi to slibuje.

Eliška má úplně jiné starosti, a to ještě neví, co ji dalšího čeká. Zatím řeší jen to, že by ráda Robertovi zajistila tu nejlepší rehabilitaci, jenže soukromá klinika chce šedesát tisíc za měsíc a ona si nemůže dovolit takové výdaje. Navíc nikdo neví, jak dlouho by taková rehabilitace mohla trvat. Robert sice peníze naspořené má, ale Eliška by si netroufla na ně sáhnout. A když se setká s Robertovou matkou, pochopí, že by ani nemohla.

Starší paní se k Elišce nechová vůbec hezky. Má ji za zlatokopku, která jen potřebuje chlapa a vybrala si Roberta. Kajnarová je jako nejbližší příbuzná ze zákona za Roberta zodpovědná a je tedy na ní, aby rozhodla, co se synem. A vypadá to, že se jí nechce dávat peníze za drahý pobyt na soukromé klinice, protože výsledek není jistý ani tam. Volí tedy standardní postup hrazený ze zdravotního pojištění.

Z toho je Eliška zdrcená. Neví, kde by vzala tolik peněz a nepotěší ji ani když zjistí, že synové chtěli ukrást vybrané peníze za parkování před zoo, aby matce na Robertovu léčbu přispěli. Nakonec přijde Sid s tím, že léčbu zaplatí její rodina. Eliška však váhá takovou pomoc přijmout.

Kajnarová nepůsobila moc přátelsky, a dokonce byla seřvat i Roklovou, že je za synův kolaps zodpovědná a jeho léčbu by měla zaplatit zoo. Jenže Robert nebyl zaměstnancem, a tak z jeho nemoci neplynou pro Marii žádné závazky. Robert věřil, že se mu jednou podaří taková fotografie, která ho proslaví, a proto nechtěl být zaměstnancem, aby byla fotka jen jeho, a ne ve vlastnictví zoo.

Když však matka najde u Roberta snubní prstýnky i s rytinou, která je důkazem že syn to s Eliškou myslel před tím osudovým dnem opravdu vážně, dojde jí, že to Eliška je jeho nejbližší člověk a měla by rozhodnout, co s ním bude dál.

Albert se doslechl, že by se do zoo měly dostat velké peníze z dotací EU a hned s tím běžel za starostou. Ten mu dal jasný návod, co má udělat, aby se už konečně Roklové zbavili. Vždyť ona by ty dotace byla schopná investovat opravdu do zvelebení parku, a to nemohou připustit. Albert tedy pozmění některé údaje v účetnictví přes Mariino heslo. Toho si ovšem všimne Monika a Roklové to řekne. Mají tak proti Albertovi důkaz, že to udělal ze svého počítače a také kamery z chodby dokládají, že nikdo jiný v kanceláři nebyl.

Marie si ani nenechá od Alberta nic vysvětlit a jen ho varuje, že má důkazy a pokud se ještě o něco pokusí, předá je policii. Když se od Brázdy dozvídá o dotacích, je jí jasné, proč to Albert udělal a také to, že to nebyl jeho nápad.

Polák starší nabízí synovi ředitelské místo v nové zoo, kterou pomáhá stavět. Měla by to být spíš pračka na peníze než zoo, ale Albert nabídku odmítá. Chce raději dál spolupracovat se starostou a doufat, že se dostane na ředitelskou židli dříve, než přijdou ty dotace. Polák nabízí nové ředitelské místo i Brázdovi, ale ani on ho nechce.

Zdroje článku: