Nové zastaveníčko v ZOO: Kdo vlastně nakonec pojede s Jakubem Vágnerem do Amazonie?

Nové zastaveníčko v ZOO: Kdo vlastně nakonec pojede s Jakubem Vágnerem do Amazonie?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub Vágner, který se zná s Adamem, si vzpomněl, že před časem Adam projevil zájem o nějaké větší cestovatelské dobrodružství v Amazonii, a tak se jednoho rána za přítelem vydal, aby mu takovou dobrodružnou výpravu nabídl. Je v tom však jeden háček. Dobrodružná akce začíná za pět dní.

Jakub nabídl účast Adamovi také proto, že je třeba vyřídit celou řadu formalit a také očkování a předpokládá, že bývalý voják je schopný si vše obstarat i v tak šibeničním termínu.

U Adama je zrovna Sid a oba jsou trochu z nabídky zaskočení. Zdá se jim to trochu podivné a vzhledem k událostem poslední doby je naprosto logicky napadne, že by v tom mohla mít prsty Sidonie. Kam až je ta ženská ochotná zajít, aby Adama od vnučky dostala pryč?

Čím víc o tom přemýšlí, jsou přesvědčeni o tom, že jde opravdu o past a Sid je rozhodnutá, že si tentokrát už bude muset s babičkou promluvit zostra, protože je stále troufalejší a její snahy o ukončení vztahu jsou už otravné.

Když se Sidonie přiřítí do zoo, je hodně naštvaná, že ji Sid zdržuje takovou hloupostí, a dušuje se, že s tím nemá nic společného. A vypadá opravdu věrohodně, přestože protřelé intrikánce se nedá moc věřit.

Sid má tak najednou velké dilema, zda má Adamovi říct, že Jakub Vágner není tajný spiklenec babičky a výpravu asi opravdu financují Američané. Když to probírá s Anežkou a ostatními ženami v práci, radí jí, aby nic neříkala, protože výpravy Jakuba jsou pověstné tím, že jsou hodně nebezpečné a dlouhé několik měsíců. Zároveň si dělají ze zamilovaného páru legraci, že by Sid rozhodně neměla pouštět Adama z očí, dokud je zamilovaný, protože to je jediná šance, kdy má na něj vliv a může si ho „trochu ochočit“. Když ho pustí z dohledu na tak dlouhou dobu, možná jim ani vztah nevydrží!

Tomu ale Sid moc nevěří, protože vidí svět přes růžové brýle a vůbec nechápe, kde takové rady její kolegyně berou. Nechce Adamovi lhát, ale na druhou stranu se o něj bojí. Jenže ona ví také něco, co kolegyním v práci neřekla.

Důvod, proč její milý chce putovat do daleké divočiny, nejsou jen exotická zvířata v jejich přirozeném prostředí. Někde uprostřed divočiny se zřítilo letadlo, ve kterém měli cestovat jeho rodiče a Adam má tuto životní kapitolu stále otevřenou. Je přesvědčený o tom, že pozůstatky, které byly pohřbeny, nepatří jeho rodičům. Chtěl by tak na místě zapátrat a zjistit, co se vlastně stalo.

Adam sice reagoval na nabídku rozpačitě, ale to bylo jen kvůli Sidonii. Sám si ovšem začal pohrávat s myšlenkou, že by tuto příležitost mohl využít a svěřil se i dědovi. Ten ho ovšem od podobného bádání odrazuje. Nechce, aby byl vnuk zklamaný, když nic nenajde. Ani on to neměl jednoduché, když se musel vyrovnat se ztrátou syna, ale má obavy, aby si Adam nevsugeroval, že rodiče někde šťastně žijí. Adam ho ubezpečuje, že tomu samozřejmě nevěří, ale děda si myslí své.

Obavy Sid kvůli dlouhému odloučení se rozplynou v okamžiku, kdy jí Adam navrhne, aby se na dobrodružnou cestu vydala s ním. V ten okamžik přichází na návštěvu Sidonie s Eduardem. Nějakým zázrakem se otec Sid zmohl své matce postavit a přitáhl ji k Sid a Adamovi, aby se jim omluvila za pletichaření, které mělo rozbít jejich vztah.

Náznak pokory, kterou měla Sidonie ukázat, končí v okamžiku, když zjišťuje, že její vnučka chce odjet na nebezpečnou výpravu se svým přítelem.

Babizna je hned na koni a vmete Eduardovi, že je to jeho vina a že bude zodpovědný za případné nesnáze, které Sid mohou potkat. A je to jen proto, že jí nechali volnost a dovolili jí vztah s tak nevhodným člověkem!

 

Zdroje článku: