Nicolas Cage si cestu na výsluní dokázal dobýt i bez slavného příjmení. Proč ale musel vysvětlovat, že není upír?

Nicolas Cage si cestu na výsluní dokázal dobýt i bez slavného příjmení. Proč ale musel vysvětlovat, že není upír?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavný a charismatický herec letos oslavil už 57. narozeniny. Stihl se také už popáté oženit. Které další zajímavosti ze života známého herce jste možná ještě nevěděli?

Rozmanitá filmová kariéra

Narodil se 7. ledna 1964 v kalifornském Long Beach jako Nicholas Kim Coppola. Jeho strýcem je slavný režisér Francis Ford Coppola.

Protože se však nechtěl spoléhat jen na známé jméno, vybral si umělecký pseudonym. Inspirací mu byl Luke Cage, slavný superhrdina, kterého na svět přivedlo známé americké nakladatelství Marvel Comics.

Herec proslul především svou značnou všestranností. Na filmovém plátně okouzlil hned svým debutem v komedii Zlaté časy na Ridgemont High. Následovaly veleúspěšné snímky Zběsilost v srdci nebo Red Rock West.

Záhy se dostavil životní úspěch v podobě ocenění prestižní soškou Oscara za snímek Leaving Las Vegas. Druhým ceněním snímkem byla komedie Adaptace, kde Cage ztvárnil dvojroli spisovatele Charlieho Kaufmana jeho fiktivního dvojčete a odnesl si za svůj výkon oscarovou nominaci.

Naopak například snímek The Wicker Man z roku 2006 sklidil značně rozporuplné reakce. Podobně na tom byl film Ghost Rider, film, který na plátna kin uvedl komiksového ohnivého jezdce.

Nicolas Cage v soukromí

Stejně pestrý jako filmová kariéra je i hercův soukromý život. Herec musel dokonce vyvracet tvrzení, že je upír.

O žádný aprílový žertík nešlo. Snímek údajně z roku 1870 zobrazoval muže, který byl slavnému herci nadmíru podobný. Fotografie se objevila na aukčním portálu eBay. Jack Mord, který ji na web umístil, o ní sveřepě tvrdil, že je pravá a že je na ní známý herec.

Hollywoodský herec je rovněž proslulý tím, že rád utrácí. Mezi předměty, za které neváhal utratit miliony dolarů, byla lebka dinosaura, exotická zvířata nebo vysušené hlavy obyvatel amazonských pralesů. O chobotnici, která ho stála 150 000 dolarů však prohlásil, že mu pomohla stát se lepším hercem.

Na začátku března se Nicolas Cage též ženil. A to už popáté. Šťastnou vyvolenou se stala o 31 let mladší Riko Shibata. Pár se seznámil loni. V březnu 2019 se přitom herec ženil počtvrté s vizážistkou Erikou Koike a už za čtyři dny usiloval o anulování sňatku.