Nicol Kidman: Krásná Australanka dobyla Hollywood a získala i Oscara

Nicol Kidman: Krásná Australanka dobyla Hollywood a získala i Oscara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V souvislosti se jménem australské herečky Nicol Kidman (53) se v současné době často hovoří o používání botoxu, jímž si chce zachovat věčné mládí. Nikdo nechce stárnout, nechme však plastiky plastikami a pojďme se raději podívat na její hereckou kariéru, která je určitě hvězdná.

Z Austrálie do USA

Do hvězdných výšin Nicol Kidman katapultoval minimalistický australský thriller Úplné bezvětří (1989) se třemi protagonisty. Aby v něm roli získala, naučila se sama řídit pětadvacetimetrovou plachetnici. Film jí otevřel cestu do hollywoodských ateliérů, v nichž se při natáčení filmu Bouřlivé dny seznámila i se svým budoucím manželem Tomem Cruisem. Nutno podotknout, že se Nicol Kidman velice brzy zbavila přívlastku „křehký doplněk světové star“.

Pečlivě budovaná herecká dráha

Svou hereckou kariéru začala budovat s obdivuhodnou trpělivostí a snahou něco dokázat. To se jí podařilo a na své konto si zapsala řadu úspěšných snímků – Návrat do Cold Mountain, Moulin-Rouge (nominace na Oscara), Hodiny (Oscar za nejlepší herečku), Tlumočnice, Zkus mě rozesmát, Zlatý kompas, Koleje osudu. Jejími hereckými kolegy ve filmech se stala velká filmová esa – Daniel Craig, Hugh Jackman či Colin Firth. Zahrála si také s Tomem Cruisem ve filmu Navždy a daleko.

Osobní život

V 90. letech minulého století, kdy sláva Nicol Kidman stoupala, se v soukromí potýkala s řadou problémů. Dvakrát potratila, takže dvě děti s Tomem Cruisem nakonec adoptovala. Manželství jim však nevydrželo a v roce 2001 spělo ke konci. Na počátku nového tisíciletí se Kidman zaměřila především na svoji kariéru a rodinu.

V roce 2006 se po roční známosti provdala za svého přítele Keitha Urbana, který je country zpěvákem. O tři roky později pak porodila vytouženou dceru Sunday Rose. Druhou dceru Faith Margaret páru odnosila náhradní matka. Nicol Kidman má potápěčskou licenci, miluje pozorování žraloků ve volné přírodě. Vlastní také soukromý tryskáč.

Který film s Nicol Kidman máte nejraději?