Nezastavitelný: Komu vděčí za roli ve filmu Chrise Pine

Nezastavitelný: Komu vděčí za roli ve filmu Chrise Pine
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh založený na události z roku 2001 popisuje drama, kdy se obrovská lokomotiva přezdívaná Bestie s téměř kilometr dlouhým nákladním vlakem, navíc bez jakékoliv posádky nezadržitelně blíží k hustě obydlené části města.

Aby nedošlo k velké tragédii, vymyslí dva stateční strojvůdci plán, jak vlak zastavit. Podaří se jim zachránit obyvatele města, a navíc i své životy?

Film je založen na skutečné nehodě

Snímek je natočen podle skutečné události, která se stala 15. května v roce 2001. Právě tehdy se lokomotiva se 47 vagóny společnosti CSX rozjela z Toleda v Ohiu. Ve vlaku nebylo ani živáčka, vlak ujel neuvěřitelných 106 kilometrů a projel přes tři okresy. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a celá událost dopadla díky hrdinům dobře.

Muž, který pomáhal vlak zastavit, se podílel i na tvorbě filmu

Filmařům přispěl svou pomocí jako technický poradce (zejména Denzelu Washingtonovi) skutečný strojvůdce Jess Knowlton. Tento muž je jedním z těch, kdo při skutečné nehodě vlak pomohli zastavit.

Trať, po které jede nezastavitelný vlak je vymyšlená

Pokud byste však hledali trať i města kolem ní, budete hledat zbytečně. Všechno je fiktivní. Kupříkladu zatáčka na obrovském viaduktu se nenachází ve (vymyšleném) městě Stanton, ale ve skutečnosti v malém městečku Bellaire na hranicích Ohia a Západní Virginie.

Chris Pine se své role nebál

Chris Pine patří mezi dvojici hlavních hrdinů. Za svou roli vděčí oscarovému Denzelu Washingtonovi, právě ten ho doporučil režiséru Tonymu Scottovi. Oproti svému parťákovi si Chris Pine dělal všechny kaskadérské kousky sám. Denzel Washington byl na sebe opatrný, jeho muselo zastupovat hned sedm kaskadérů.