Nevinné lži – Druhý dech (2013): Sedmkrát upadni a osmkrát vstaň. Kdo dopadne na úplné dno

Nevinné lži – Druhý dech (2013): Sedmkrát upadni a osmkrát vstaň. Kdo dopadne na úplné dno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál České televize Nevinné lži má mnoho podob. Tato epizoda nás zavede do situace, ve které se může ocitnout každý z nás. Kdo dopadne na úplné dno, a je dobré i poslední naději nechat vyhasnout?

Báječný život

Úspěšný vrcholový manažer si žije svůj život v korporátu na skutečně vysoké noze. Život v luxusu, na který je jeho rodina zvyklá, má vysoké náklady – vždyť jen splácet měsíčně luxusní dům, platit soukromou školu dětem nebo třeba členství v golfovém klubu – to prostě něco stojí. Služební auto, bonusy, vysoká pozice ve firmě a výhled na lepší zítřky se ale zbortí během jediného dne.

Na dno a ještě níž

Když jej vyhodí z práce, zjišťuje, že neměl žádná zadní vrátka. Kdo najednou zaplatí nákladný život celé rodiny? Dovolené, školné, hypotéku nebo třeba jen vysoký účet za telefon? Jak rychle se dá dostat na úplné dno, ve kterém najednou dcery vlastního otce ani nepoznávají? Co se stane, když se to člověk snaží zametat pod koberec a předstírat, že všechno bude brzy v pořádku?

Jiří Langmajer a Petra Hřebíčková mistrně zvládli své role a umožnili divákovi se hluboce ponořit do psychologie jednotlivých postav. Má cenu vzdát život, když se k nám otočí zády? Nebo je za velkým pádem na hubu ještě něco pozitivního, co na nás čeká? Scénář Mirky Zlatníkové a režie Petra Zahrádky dodá lidem krev do žil i ve složitém životním období.