Nevěsta na útěku: Jaké podmínky měl Richard Gere pro přijetí role

Nevěsta na útěku: Jaké podmínky měl Richard Gere pro přijetí role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná Maggie se proslavila tím, že už třikrát utekla svým ženichům od oltáře. A právě o její „fóbii ze svatby“ napsal novinář Ike Graham článek, který Maggie pobouřil natolik, že chtěla redakci zažalovat.

Ike Graham se ale vydává do městečka, kde Maggie žije, aby se přesvědčil, zda věci, které o ní napsal, jsou pravdivé. Věci se ale vydají jiným směrem - a mezi Maggie a Ikem vzplanou vzájemné sympatie.

Richar Gere by bez Julie Roberts roli nepřijal

Richard Gere si scénář k filmu zamiloval hned napoprvé. Ovšem jeho podmínkou pro přijetí nabídky na roli hlavního hrdiny bylo, že Julia Roberts musí hrát Maggie. Ta si ale zpočátku filmem moc jista nebyla, nakonec se ale s producentem sešla a podali si ruce.

Čtěte také: 50 odstínů šedi: Jak probíhalo natáčení erotických scén a jaká ocenění si herci vysloužili

Natáčení se zúčastnilo stejné trio jako u Pretty Woman

Richard Gere a Julia Roberts společně trvali na tom, že režie by se měl ujmout Garry Marshall, který režíroval také film Pretty Woman. Byli přesvědčeni, že jedině on zná jejich filmový milostný příběh tak, aby jej dokázal vytvořit i v tomto snímku.

Čtěte také: Kdo byl skutečný zabiják s krycím jménem Šakal, co dělal v Československu a kolik toho má společného s filmovými verzemi

Film vydělal mnohem více peněz než Pretty Woman

Rozpočet snímku činil 70 milionů dolarů, což je pro romantickou komedii docela velká suma. Film ale všechny překvapil, celkově vydělal 309 milionů dolarů. Jen Julia Roberts za svou hereckou roli získala 17 milionů dolarů, zatímco Richard Gere dostal 12 milionů dolarů.

Čtěte také: Oliver Reed nechal na place doslova svůj život, Gladiátor se mu stal osudným

Producenti si pro roli Maggie představovali někoho jiného

Role Maggie byla nejdříve nabídnuta Sandře Bullock, ta ale ve filmu hrát nechtěla. Nakonec roli přijala Jennifer Love Hewitt, která před natáčením od projektu odstoupila.

Čtěte také: Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami

Romantickou komedii, kde si zahráli oblíbení Richard Gere a Julia Roberts, můžete vidět 26.9. ve 20.00 hodin na televizi Prima MAX.