Netflixu se v době koronavirové krize rapidně zvýšily tržby. Přibylo téměř 16 milionů nových předplatitelů

Netflixu se v době koronavirové krize rapidně zvýšily tržby. Přibylo téměř 16 milionů nových předplatitelů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix je mezi lidmi stále oblíbenější a rozšiřuje se do všech částí světa. Koronavirus mu však dopomohl ještě více. Lidé se doma chtěli zabavit, a tak nových předplatitulů přibylo ještě více než se očekávalo.

Již v prvním čtvrtletí roku si téměř 16 milionů lidí na Netflixu založilo účet, jak potvrdila společnost. To je skoro dvojnásobek předplatitelů, kteří přibyly v posledních měsících roku 2019. Zisk tedy rapidně vzrostl. Oblíbená streamovací služba do konce března dosáhla rekordních 5,8 miliardy dolarů, z čehož bylo nečekaných 709 milionů čistého zisku. 

Čísla mohla být prý ještě vyšší, ale kvůli koronavirové krizi se kurzy světových měn vůči dolaru snížily. S výsledky prvních tří měsíců roku však může být Netflix nadmíru spokojený.

Všemu samozřejmě napomohl koronavirus, který nás všechny držel doma. Kvůli němu se ale také celosvětově pozastavilo filmové natáčení, a tak si i Netflix, který má nespočet produkcí za miliony dolarů, musel chvíli počkat na nové snímky. I tak ale přidával nový obsah, který byl buď už připraven k vypuštění do světa, nebo byl v postprodukci po natáčení.

Mezi nimi byl například akční film Extraction (Vyproštění), s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli.

Na konci března měla služba 182 milionů předplatitelů po celém světě, z toho okolo 58 milionů v Evropě. A číslo zatím stále stoupá.

Netflix s jeho jedinečným obsahem tedy stále zůstává celosvětovou jedničkou mezi všemi streamovacími službami, kterých pořád přibývá.