Novinka na Netflixu: Dramatický western s Idrisem Elbou a Reginou Kingovou

Novinka na Netflixu: Dramatický western s Idrisem Elbou a Reginou Kingovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velkou (doslova: 139 minut) novinkou na Netflixu, která se začala tento týden vysílat, je western „Tím tvrdší je pád“. V brutálním westernu se chce Jonathan Major pomstít Idrisi Elbovi a shromáždí nebezpečný gang pistolníků.

Děj filmu

Jako dítě viděl Nat Love (Jonathan Majors), jak jeho matku a otce zabil zločinec Rufus Buck (Idris Elba). Rufus Nata sice nezabil, ale vrah mu vyškrábal kříž na čelo. Chlapec vyrostl a je teď sám známým bezzákonným pistolníkem. Když je Rufus propuštěn z vězení, chce Nat uskutečnit svou dlouho plánovanou pomstu a shromáždí za to své nejvěrnější společníky.

Jeho bývalá láska Mary (Zazie Beetzová), lehce vznětlivý Picket (Edi Gathegi) a Jim Beckwourth (RJ Cyler), který je obdařen nejhbitějším prstem na poušti, mají pomoci Natovi dopadnout a definitivně zabít Rufuse. Ale ten shromáždil svůj vlastní gang, který zahrnuje divokou Trudy Smithovou (Regina Kingová) a neméně nebezpečného Cherokee Billa (LaKeith Stanfield). Podle traileru se dá očekávat, že se bude jednat o velmi brutální film.

Klasický western (tak skoro)

Zdá se, že „Tím tvrdší je pád“ nenabízí mnoho nového, co se týče westernového děje (zápletky o pomstě a války gangů jsme ve westernech viděli dost často), ale jedna věc je jiná než u ostatních westernů, a to že každou důležitou postavu ve filmu hraje černošský herec nebo herečka.

To je pozoruhodné, vezmeme-li v úvahu, že western je jedním z nejbělejších žánrů, afroamerické postavy jsou jen zřídka kdy středem zájmu. Těch několik výjimek patří pouze do takzvaných blackploitation filmů ze 70. let, kdy se natáčely masy nízkorozpočtových žánrových filmů zaměřených speciálně na černošské publikum.

Reakce na nový Netflixový originál jsou zatím slibné (89 %na Rotten Tomatoes) a trailer také dává naději na strhující akci z divokého západu.

 

 

Zdroj: