Netflix: Našli jsme pro vás novinky na příští týden od 3. do 9. ledna 2022

Netflix: Našli jsme pro vás novinky na příští týden od 3. do 9. ledna 2022
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Psychologické dilema ženy, které se vrací minulost, na kterou není hrdá, starý western, který s vtipem paroduje slavné filmy své éry, a nakonec temný francouzský film o skomírajícím manželství, které stmelí prožité hrůzy jednoho večera.

Temná dcera

  • Drama, USA / Izrael / Velká Británie / Řecko, 2021

Exkluzivně na Netflixu vychází režijní debut Maggie Gyllenhaalové. V hlavních rolích se můžete těšit na Olivii Colman (na titulní fotografii), Jessie Buckley, Dakotu Johnson, Petera Sarsgaarda a Paula Mescala. Film měl světovou premiéru na FF v Benátkách. Film získal nominace na Oscara a Zlatý glóbus za režii a za výkon Olivie Colman.

Příběh sleduje ženu, která si chce užít poklidnou dovolenou u moře. Osud si s ní ale trochu pohraje a místo bezstarostných dnů na pláži se bude muset vyrovnat se svou minulostí, ujasnit si své postoje k mateřství a smířit se s věcmi, které už stejně nejdou napravit.

Je to hlavně psychologické drama, natočené podle knihy Eleny Ferrante. Točilo se v roce 2020 v Řecku.

Django spara per primo

  • Skvělý a neokoukaný western, kde se pořád něco děje
  • Itálie, 1966, hodnocení 73%

V režii Alberta De Martina vznikl mírně nadsazený western, který by se dnes označoval jako parodie. Čerpá nápady z celé řady podobných snímků a na atraktivnosti mu přidává mnoho silných akčních scén. K filmu patří povedená hudba a nadmíru stylový a vtipný závěr, který ocení hlavně milovníci spaghetti westernů.

Ve filmu je řada už zapomenutých herců, jako Glenn Saxson, Fernando Sancho, Evelyn Stewart, Nanzo Gazzolo nebo Erika Blanc.

Feux Douges (Červená světla)

  • Francie, 2004

Antoine (Jean-Pierre Darroussin) a Helen (Carole Bouquet) se vydávají na cestu za dětmi, aby je přivezli z letního tábora. Už před odjezdem mezi párem panuje velké napětí, které kulminuje po cestě, kdy se muž několikrát zastaví v motorestech, aby se posilnil. Při poslední zastávce, kdy na něj žena čeká v autě, vidí muž v televizi relaci o uprchlém vězní. Když se vrátí do auta, žena je pryč. Nechává mu vzkaz, že pojede vlakem. Muž, který je už mírně opilý, začne panikařit a ujíždí na nádraží. Helen ale nenajde a poslední vlak právě odjel. Jede na další stanici, ale vlak je pryč.

V zoufalé situaci opět odchází do baru, aby se něčeho napil a potkává tichého muže, který ho požádá o svezení. Až po chvíli v autě, když trochu vystřízliví, si uvědomí, že muž je uprchlým vězněm. A dobrodružství může začít. Ani Helen neměla toho večera štěstí a skončila zbitá a znásilněná v nemocnici, kde ji nakonec manžel najde. Děsivé zážitky, které oba zažili, jejich vztah posílí.

 

Zdroj: