Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / X. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / X. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manželská krize má několik možností, jak ji vyřešit. Trochu netradiční způsob si vybral norský pár, kterému nakonec opravdu půjde o život. A pokud vás adrenalinová zábava baví, tak můžete zkusit i příběh z města, které se vytrvale umisťuje na předním místě žebříčku v množství zločinů.

Cesta za smířením

  • Norsko, 2021, černá komedie, hodnocení 77 %

Opravdová vztahová lahůdka s manželskou krizí a mírně zabijáckým podtextem je pro vás připravená a zábava je zaručená.

Režisér Tommy Wirkola řeší manželskou krizi trochu jiným způsobem než například jeho režisérský kolega Woody Allen, ale je stejně kreativní a zábavný. Cesta k usmíření je film plný černého humoru, vážností, brutality i řeči srdce.

Pár jede na odlehlou chatu a jejich nejtajnějším přáním je se pozabíjet. Ale jejich jednoduché plány překazí celá řada absurdních situací. Nakonec musí bojovat o holý život, i když v úplně jiných souvislostech, než čekali.

Připravte se na neskutečnou jízdu, kde potkáte jen hrstku herců, ale všichni jsou pro film důležití a spolu vytvořili nápaditě originální a vskutku delikátně surový film.

Severní Marseilles

  • Francie, 2021, kriminální drama

Drsná kriminálka, kterou francouzský režisér Cedrik Jimenez předvádí, potvrzuje, že Francouzi ještě stále umí natočit pořádný a napínavý film. A jde o počin odvážný, který necenzurovaným způsobem ukazuje kriminální tvář evropského města, které je plné anarchie, drog a zločinu. A to vše je schováno pod multikulturní společnost, která je mohutně prosazována.

Čekejte pravdivě depresivní atmosféru, zběsilé tempo a výborné herce. Zazářili zde především Gilles Lellouch (na úvodní fotografii) a Franꞔois Civil.

Láska a příšerky

  • USA, 2020, fantasy

Příběh režiséra Michaela Matthewse je plný skvělých monster v dokonalém vizuálním provedení.

Nízkorozpočtový film nemá sice příliš originální zápletku, přesto nabízí romantiku a místy úsměvného Dylana O´Briena jako smolaře Joela.

Joel trávil sedm let sám v podzemním úkrytu, protože Zemi postihla apokalypsa. Konečně se odhodlal vylézt ven, aby se poohlédl po své bývalé přítelkyni. Země se však k jeho zděšení dost změnila a bude to vyžadovat trochu akce a odvahy, aby přežil. Joel není ale žádný velký hrdina. I ve scénách, které si vyloženě o hrdinský skutek říkají, působí trochu jako strašpytel. Film přesto nabízí dobré tempo, trochu vtipu a slušný příběh se špetkou napětí.

 

Zdroj: