Večer s Netflixem může být i strašidelný či šokující: Nejlepší horory online

Večer s Netflixem může být i strašidelný či šokující: Nejlepší horory online
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud při filmovém zážitku milujete adrenalin, je potřeba pořádný hororový kousek. Rozsáhlý výběr na Netflixu může být někdy matoucí a pátrání po nějakém dobrém hororu se může jevit zdlouhavé. Níže najdete několik doporučení pro hororový večer.

Jeho dům (2020) – 55 %

Horor, který zasáhne... A to každého. Jeho dům odhaluje své nadpřirozené zlo prostřednictvím trýznivého lidského příběhu. Sledujeme tam Bola a Rialu, uprchlický pár ze Súdánu, kteří se snaží postavit na nohy nový život v anglickém městě. Jenže to není tak lehké, jak by si dvojice asi přála.

Nečekejte přímočarý horor typu jumpscare nebo poletajících duchů. Jeho dům je spíše psychologický horor plný přízraků z minulosti. Je to opravdu srdcervoucí a silný snímek.

Díra (2019) – 73 %

Z působivé netflixové sbírky mezinárodních filmů pochází i španělský sci-fi horor Díra. Jeho vysoce koncepční příběh se soustředí na vězení, které prostřednictvím platformy dodává jídlo lidem na každé z jejích mnoha úrovní. Ti nahoře dostávají nejvíce jídla, ale čím dále platforma klesá, tím méně jídla zbývá pro ostatní vězně.

Sociální kritika se prolíná celým tímto dystopickým thrillerem, který má šokující, občas děsivé odbočky až na úplné dno lidskosti.

Vymítač ďábla (1973) – 82 %

Pokud jste ještě neviděli tento film, který je všeobecně považován za nejspíše nejlepší horor všech dob, tak jste dost pozadu. Ve Vymítači ďábla z roku 1973 hraje Ellen Burstynová jako Chris MacNeilovou, dobře placenou herečku, jejíž dcera se stane posedlá démonem. A kdo se o tento problém má postarat? Samozřejmě katoličtí knězi, aby provedli exorcismus.

Vymítač ďábla byl tak dobrým filmem, že se stal prvním hororem, který byl nominován na Oscara za nejlepší film.