Když už Netflix, tak aspoň jen to nejlepší aneb nejkvalitnější seriály online

Když už Netflix, tak aspoň jen to nejlepší aneb nejkvalitnější seriály online
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
​​​​​​​Dříve byla televize nejdůležitějším médiem pro seriály. V dnešní době převzal tuto roli internetový gigant Netflix. Celkem tu najdeme přes 6500 filmů a 1700 seriálů. Následující produkce si užívají jen nejlepší kritiky a oblíbenost u diváků.

Domek z karet (91 %)

Domek z karet patří bezpochyby mezi klasiky moderní dramaturgie. Sice se kvalita a oblíbenost thrillerového politického seriálu po ukončení spolupráce s Kevinem Spaceym (který byl obviněn ze sexuálního obtěžování) mírně zhoršila, prvních pět řad patří k nejlepším natočeným minutám seriálového světa. Procentuální úspěšnost 1. až 5. řady se pohybuje v rozmezí 80–93 %. Šestá (a současně i poslední) řada se odtočila bez Spaceyho a chybějící hlavní postava značně ovlivnila oblíbenost, procentuální úspěšnost spadla na pouhých 44.

Politická atmosféra je realistická. Máme šanci pozorovat, jak se pomocí zákeřných intrik, špinavých plánů a geniálních nápadů stává z Franka Underwooda nejmocnější politik světa. Podprahová kritika na opravdickou politiku samozřejmě nechybí a je vlastně teoreticky hlavním námětem tohoto seriálu.

Stranger Things (91 %)

Stranger Things je skvělá kombinace nejrůznějších žánrů od science fiction přes fantasy až po horor či thriller. Jak už název seriálu napovídá, můžeme se těšit na nevysvětlitelné paranormální jevy, jež jsou vyřešené dětmi nebo později mladistvými. Jejich hlavním cílem je eliminovat tyto nepochopitelné jevy a tím zachránit celý svět (například když se musí postarat o zabití dvacetimetrového mimozemšťana).

Jenže nejen mimozemšťani jsou příčinou mysteriózních záhad, tajuplné městečko se musí vypořádat s tajnými experimenty, nadpřirozenými sílami a velmi podivnou holčičkou, která možná je nebo možná není důvodem „divných věcí“.  

Perličkou seriálu jsou velmi časté vizuální i akustické reference na známé filmy a písničky ze 70. a 80. let minulého století, mezi nimi třeba „E.T“. „Zpátky do budoucnosti“ a „Nekonečný příběh“. Pro nostalgiky tedy čiré zlato.

After Life (84 %)

After Life (neboli česky „Po životě“) je seriál, který dokáže současně rozbrečet tragickými osudovými ranami, ale i rozesmát cynickými texty a nečekanými pointami. Černá komedie od humoristického krále Ricky Gervaise ukazuje život žurnalisty Tonyho, jehož manželka zemře na rakovinu. Dříve milý a přívětivý člověk se po smutné události rozhodne změnit svůj styl života. Stane se hrubým a impulsivním. Místo plánované sebevraždy se radši rozhodne potrestat celou planetu za nespravedlivou ztrátu – mimo svého psa.

Kdo zná práci Gervaise ví, že si nebere servítky. V seriálu uráží cokoliv, kohokoliv a jakkoliv. To ale dělá tak brilantně, že mu jeho úlety ihned odpustíme. Tajnou hrdinkou fanoušků se stala i jeho fena Anty, a dobrá zpráva: Pejsek na konci přežije. Aktuálně má seriál překvapivě tři řady (Gervais zatím vždy ukončil své seriály po druhé řadě).

Zdroj: