Podle tvůrců se máme na co těšit: Tento seriál ještě ani nezačal a už jsou v plánu 3 řady

Podle tvůrců se máme na co těšit: Tento seriál ještě ani nezačal a už jsou v plánu 3 řady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nástupce nordického seriálu „Vikingové: Valhalla“ by měl být na Netflixu opravdu velkou podívanou. Streamovací služba natolik věří v brutální a akční seriál z vikingského života, že jsou již plánovány 3 sezóny.

Velká důvěra

Zatímco Netflix obvykle čeká na jasný úspěch seriálu (měřeno ve sledovaných hodinách), než se rozhodne pro prodloužení, u „Vikingové: Valhalla“ je to trochu jiné. Netflix vložil do spin offu tolik důvěry, že již bylo objednáno 24 epizod najednou. S 8 epizodami plánovanými na sezónu to znamená 3 sezóny – a to by mohl být jen začátek.

To potvrdil i producent Jeb Stuart. V rozhovoru pro Entertainment Weekly například potvrdil, že přípravy na 3. sezónu již probíhají – a to 1. sezóna ještě ani nezačala. Premiéru má mít 25. února 2022 na Netflixu.

Historicky akurátní, ale dramaturgicky brutální

To, že si Netflix objednal již 24 dílů, ještě nemusí znamenat, že se nakonec skutečně dočkáme 3 sezón. Plány sice jsou, ale stále je lze zahodit, pokud selžou. Přesto bylo pro Jeba Stuarta velmi důležité plánovat dopředu na několik sezón. Podle něj je seriál plný skvělých postav s různými příběhy všude po světě.

Vikingové: Valhalla“ by neměl být seriálem, ve kterém se rok po roku plánuje, jak budou věci pokračovat. Tyto postavy nemají mít jen emocionální oblouky, mají i historické kořeny, které chtějí být korektně vysvětlené a probrané.

Ale nebojte se, nejedná se zde jen o nudný historický dokument, brutální krvavá akce nebude chybět. Zaměřujeme se zde na tři slavné Vikingy, průzkumníka Leifa Erikssona (Sam Corlett), jeho otrlou sestru Freydis Eriksdotter (Frida Gustavssonová) a severského prince Haralda Sigurdssona (Leo Suter). Jejich osudy jsou (samozřejmě) spojeny s masakry na den svatého Brice, kdy anglický král Æthelred II. (Bosco Hogan) nařídil vyvraždit všechny Dány ve své zemi. Vikingové touží po pomstě, ale jsou také rozpolceni mezi sebou, protože jsou mezi nimi nyní jak křesťané, tak pohané. A co to znamená? Masakr a brutální krveprolití.

 

Zdroj: