To nejzajímavější, co jsme pro vás našli v nabídce Netflixu pro druhou polovinu října

To nejzajímavější, co jsme pro vás našli v nabídce Netflixu pro druhou polovinu října
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podzim už se přihlásil s mlhou a chladem a na nové filmy a seriály bude teď hodně času. Určitě si něco zajímavého vyberete i v novinkách. A nezapomínejte, že se do nabídky vrací i starší oblíbené tituly, které určitě potěší.

13. 10.  

MIMO DOSAH (Fever Dream), Chile – USA 2021

Thriller s ekologickou tématikou bude velkým překvapením, protože se o něm mnoho neví. Jde o zpracování argentinského románu Samanty Schweblin. Určitě zajímavé je, že jde o prvotinu mladé spisovatelky, která je natolik poutavá, že neušla pozornosti filmařů. Latinskoamerická literatura má jednu specifickou skupinu a tu tvoří kratší a hodně strašidelné romány. A tento patří mezi ně.

Filmový příběh diváka zavede k umírající ženě, která leží na venkovské klinice v Argentině. Žena byla otrávená na největší zemědělské farmě v okolí. Není první, kdo doplatil na nadměrné používání chemikálií v zemědělství. Celý film se věnuje právě této ekologické tématice. Děj se prolíná se surrealistickým příběhem posmrtných životů lidí, kteří v důsledku bezohledného zamoření pitné vody a půdy jedovatými látkami zemřeli. Právě Argentina, která je velkoproducentem sóji, se s nadměrným užíváním pesticidů potýká a film na tento přehlížený problém upozorňuje.

Hrají: María Valverde, Guillermo Pfening, Dolores Fonzi, Germán Palacios, Emilio Vodanovich

14. 10.

JINÝ ŽIVOT (Another Life), USA 2019 -?

Druhá série

Vesmírné dobrodružství, které začalo neidentifikovatelným objektem, který přiletěl na naši planetu, pokračuje. Kdo si oblíbil posádku vesmírné lodi Salvare, bude mít své seriálové hrdiny zpět. Pokračují ve své vesmírné pouti pod vedením astronautky Niko Breckindridge.

Hrají: Katee Sackhoff, Selma Blair, Justin Chatwin, Tyler Hoechlin, Samuel Anderson, Elizabeth Faity Ludlow

15. 10.

BITVA U ÚSTÍ ŠELDY (The Forgotten Bartle), Nizozemí 2021

Film se točí kolem bitvy 2. světové války známé jako zapomenutá bitva u Šeldy, která se odehrála v severní Belgii a jihozápadním Nizozemsku od 2. října do 8. listopadu 1944. Bitva byla jednou z nejdůležitějších v západní Evropě během druhé světové války a pomohl zajistit belgické město Antverpy jako přístav pro spojence. O život přišlo přes 10 000 lidí. 

Příběh sleduje tři mladé lidi: britského pilota, mladého holandského chlapce, který bojuje za Němce, a bojovníka odporu Zeeland. Během smrtící bitvy se cesty těchto tří mladých lidí potkají a jsou nuceni zvážit své motivy k boji, protože všichni bojují se stejným cílem, za svobodu.

Ve filmu vystupuje řada holandských i zahraničních hvězd, v hlavních rolích jsou Gijs Blom, Jamie Flatters a Susan Radder. V tomto mezinárodním obsazení hrají také hvězda Harryho Pottera Tom Felton a Theo Barklem-Biggs, známý z filmu Kingsman: Tajná služba.

S rozpočtem 14 milionů EUR jde o druhý nejdražší nizozemský film. Točilo se v Litvě, Belgii a Nizozemsku.

15. 10.

TY (You), USA 2018 -?

Třetí řada

První řada seriálu přistála na Netflixu v roce 2018 a podle statistik společnosti získala 40 milionů diváků. Joe potkal Beck a vypadalo to na pořádné jiskření. Jenže Joe má problém. Tím je stalking.

Ve třetí řadě už je Joe ženatý a má malého syna, Jeho vztah tak získal jiný rozměr a se svým „koníčkem“ se soustředí na mladou dívku ze sousedství. V manželství tak vzniknou problémy, které bude třeba řešit.

Hrají: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Zach Cherry, Luca Padovan, James Scully, Victoria Pedretti

29. 10.

ARMÁDA LUPIČŮ (Army of Thieves), Německo 2021

Film je součástí série Army of the Dead.

Jde o prequel k Armádě mrtvých (premiéra v květnu na Netflixu). Pokud jste ještě snímek nezaregistrovali, jde o průměrný hororový film plný zombíků.

Hrají: Matthias Schweighöfer, Nathalie Emmanuel, Ruby O. Fee, Stuart Martin, Guz Khan, Jonathan Cohen, Noémie Nakai

29. 10.

ČAS, KTERÝ TI VĚNUJI (El tiempo que te doy), Španělsko 2021

První série

Linu čeká nový životní začátek. Změnila bydlení, práci a čekají ji nové zkušenosti. Nejvíce ze všeho chce zapomenout na svoji první velkou lásku, aby mohla v životě pokračovat dál.

Hrají: Nadia de Santiago, Álvaro Cervantes

Zdroj: